Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 174 (7786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șansă

Unul dintre cei doi suceveni loviți luni de trăsnet a fost transferat la Iași, la Chirurgie plastică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul în vârstă de 48 de ani care a fost lovit de trăsnet, luni după-amiază, în satul Ciumârna, a fost transferat de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava la o clinică de chirurgie plastică din Iași. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că bărbatul avea arsuri de gradele 1, 2 și 3 pe aproximativ 20% din suprafața corporală, era conștient și stabil hemodinamic.

Fiul bărbatului, un adolescent în vârstă de 15 ani, de asemenea lovit de trăsnet, a rămas internat la Chirurgie pediatrică, în spitalul din Suceava. El a scăpat ușor, are doar plaga de ieșire a trăsnetului din corp, în talpă.

Luni după-amiază, cei doi se aflau la strâns fân, pe raza satului Ciumârna, comuna Vatra Moldoviței, într-o zonă greu accesibilă. La un moment dat a început furtuna și ei s-au adăpostit sub un copac aflat în apropierea unui fânar. Un trăsnet a lovit copacul și pe cei doi oameni care au căutat adăpost sub crengile lui. Potrivit polițiștilor care au făcut cercetări la fața locului, după ce și-au revenit, tatăl și fiul au observat că au arsuri pe corp și hainele pe alocuri arse, motiv pentru care au solicitat sprijin membrilor de familie, care ulterior au apelat 112.

La fața locului au intervenit două echipaje SMURD, unul de prim ajutor (EPA) şi unul de terapie intensivă mobilă (TIM), precum şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. În sprijinul misiunii de salvare au mai intervenit echipaje de jandarmi şi salvamontiști.

Echipele de salvare i-au găsit cu leziuni provocate de trăsnet, dar conștienți și cooperanți. Au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, unde evaluarea medicală a arătat că băiatul a scăpat ușor, fără arsuri care să pună probleme, însă tatăl avea arsuri de gradul 3 pe zona de intrare și ieșire a trăsnetului, și de gradele 1 și 2 pe față și torace.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre cei doi suceveni loviți luni de trăsnet a fost transferat la Iași, la Chirurgie plastică.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unul dintre cei doi suceveni loviți luni de trăsnet a fost transferat la Iași, la Chirurgie plastică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei