Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 174 (7786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dramă

Mihai Cadar, tânărul păstor ucis de urs, va fi înmormântat în satul bunicii care l-a crescut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul Mihai Cadar, păstorul ucis vineri de urs la Drăgoiasa, va fi înmormântat în satul Rușii Munți, din județul Mureș, acolo unde locuiește bunica sa. Primarul comunei Rușii Munți, Ilie Bălan Chiș, ne-a declarat că trupul neînsuflețit al tânărului a fost adus în sat, de la Toplița, în cursul zilei de marți și înmormântarea va avea loc cel mai probabil joi. Primarul a afirmat că Mihai a fost crescut de bunica sa, cu care locuia. Familia este modestă și potrivit lui Ilie Bălan Chiș, administrația locală va acorda un sprijin financiar în valoare de câte 500 de euro bunicii lui Mihai și familiei celuilalt păstor, Toader Dima, care a supraviețuit atacului ursului și este internat în spital la Iași. De asemenea, bunica lui Mihai va primi și un ajutor de înmormântare.

La rândul său, viceprimarul Liviu Ciacău a spus că întreaga comunitate din Rușii Munți se va mobiliza pentru a sprijini familiile victimelor.

Primarul Ilie Bălan Chiș a mai afirmat că, de 40 de ani, de când locuiește în comună, în zonă au fost atacuri ale urșilor asupra animalelor, dar nu asupra oamenilor. Stâna de la Poiana Boilor, unde erau Mihai Cadar și Toader Dima, se face acolo în fiecare vară, de zeci de ani și până acum urșii n-au atacat oamenii. „Noi avem 2.368 de hectare de pădure și 340 de hectare de pășune. La oameni n-au mai fost atacuri până acum”, a mai spus primarul. 

Mihai Cadar și Toader Dima au fost atacați vineri după-amiază, după ce s-au apropiat de o vacă luată de un urs și din care acesta mâncase deja o parte. Primul atacat a fost Toader Dima, apoi ursul s-a luat după Mihai Cadar, care a fugit în pădure. Un al treilea păstor de la stână a sunat la 112 și a anunțat ce s-a întâmplat. Toader a fost găsit de salvatori destul de repede și a fost transportat de urgență la spital. Pe Mihai l-au căutat prin pădure până a doua zi dimineață, când l-au găsit mort, cu o bucată de cap smulsă de urs. Mihai avea doar 26 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Cadar, tânărul păstor ucis de urs, va fi înmormântat în satul bunicii care l-a crescut.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihai Cadar, tânărul păstor ucis de urs, va fi înmormântat în satul bunicii care l-a crescut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei