Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 174 (7786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce părere ai despre...?

Care e părerea ta despre ridicarea restricțiilor pentru cei vaccinați și protestele generate de aceste măsuri de relaxare?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Obligativitatea prezentării unui certificat verde la intrarea în restaurante, săli de spectacole sau stadioane a stârnit furia multor persoane, care au protestat vehement în Franța și Italia la sfârșitul săptămânii. I-am întrebat pe suceveni ce părere au ei despre aceste măsuri de relaxare luate doar pentru persoanele vaccinate sau care pot face dovada prezenței anticorpilor după contractarea bolii.

 

”Nu cred că e corect să îți impună, asta nu mai e democrație.”

Mihai este unul dintre cei intervievați și ne-a răspuns cu convingere: ”Nu-i corect. Unde e libertatea omului? Eu dacă vreau să mă vaccinez, mă vaccinez, dacă nu vreau, nu vreau, dar asta nu înseamnă că trebuie să-mi impună mie cineva ce trebuie să fac. Cine vrea să se vaccineze, se vaccinează, cine nu vrea, nu, chiar dacă părerile sunt împărțite. Dar nu cred că e corect să îți impună, asta nu mai e democrație.”, în timp ce Anca crede că: ”Obligativitatea nu mi se pare normală, trebuie să se lase la latitudinea fiecărui om, mai ales dacă privim lucrurile din punct de vedere alergologic. În momentul în care ai răcit, e clar că nu merită să faci acel vaccin.” Paraschiva crede că aceste proteste pot elimina ideea discriminării între cei vaccinați și ceilalți: ”Eu sunt de acord cu aceste proteste. Personal nu mi-am făcut vaccinul, dar dacă există riscuri, de ce să nu le estompăm, nu? Dacă ar ajuta, categoric da, dar din ce se vede sunt doar proteste, nimic concret. România nu cred personal că este pregătită pentru valul 4 de Covid și nu știu dacă vaccinul reprezintă o soluție, pentru că vaccinul nu garantează nimic. Adică dacă tu ești vaccinat, poți să faci Covid.”

 

 

”Sunt vaccinat și prefer să pot intra la evenimente, să nu fiu obligat să stau în casă din moment ce altcineva nu se vaccinează.”

Pozițiile pro vaccinare și de acceptare a acestor relaxări pentru oamenii activi au fost ceva mai multe, iar Cezar a fost unul dintre ei: ”Eu cred că cel mai bine ar fi să se vaccineze toată lumea, ca să scăpăm de virusul acesta. Nu știm ce va urma, dar sfatul meu este ca toată lumea să se vaccineze, indiferent de cum gândește fiecare. Nu avem nimic de pierdut, doar să nu se mai împrăștie acest virus. Eu cred că asta e singura cale pe care o știm deocamdată, pentru că nu putem ști ce va apărea.”, în timp ce Alexandru, un tânăr din Suceava, are convingerea că fiecare face după preferința sa: ”E foarte în regulă această propunere pentru cei vaccinați. Eu sunt vaccinat și prefer să pot intra la evenimente, să nu fiu obligat să stau în casă din moment ce altcineva nu se vaccinează. Eu mă vaccinez, în același timp prietenii mei se vaccinează, mergem toți să ne distrăm și e foarte simplu. Nu te vaccinezi, nu ai acces, din punctul meu de vedere e logic și normal.”

 

”Din punctul meu de vedere, protestele împotriva vaccinării constituie o aiureală”

Leonard ne-a spus în câteva cuvinte părerea sa: ”Nu credem în scenarii, credem în ceva ce deja s-a rezolvat: vaccinul. Noi am făcut vaccinul, trăim normal și credem că va fi normal în continuare. Multă sănătate.”, în timp ce Eugen spune: ”În istorie vaccinul a făcut ceea ce trebuia să facă la vremea respectivă, dar cred că mai mult face responsabilitatea oamenilor decât purtarea unei măști sau o vaccinare. Dacă oamenii ar fi fost responsabili și știind că sunt bolnavi, ar fi stat izolați, lucrurile s-ar fi rezolvat mult mai ușor. Dacă porți mască, ești vaccinat și ești bolnav, cu tot cu protecție tot îi vei îmbolnăvi pe cei din jur. Obligativitatea de a fi vaccinat mi se pare un pic prea mult, dar e adevărat că e bine pentru cei care vor să facă anumite activități să li se recomande să facă vaccinul, dar asta nu înseamnă să ne oblige pe toată lumea să facem vaccinul. Dacă nu vreau să mă duc la concert, atunci nu fac vaccinul. Dar dacă vreau să mă duc acolo, e normal ca cei care organizează aceste evenimente să impună anumite obligații. Dacă vreau să stau acasă, pot să nu mă vaccinez.” Cu o părere tranșantă a venit Costin, care vede mai simplu rezolvarea acestei mari probleme: ”Din punctul meu de vedere, protestele împotriva vaccinării constituie o aiureală. E o treabă foarte clară: nici obligativitatea nu poate fi impusă, iar revolta lor era îndreptată împotriva reluării unor restricții, ceea ce este o aiureală. Oricine conștientizează ce se întâmplă și are un minim grad de cultură medicală și nu numai, vede că asta este singura soluție pentru a ieși din această pandemie.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care e părerea ta despre ridicarea restricțiilor pentru cei vaccinați și protestele generate de aceste măsuri de relaxare?.
 Vizualizări articol: 1238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Care e părerea ta despre ridicarea restricțiilor pentru cei vaccinați și protestele generate de aceste măsuri de relaxare?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei