Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 174 (7786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Dorul de apă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu cunosc multe sporturi olimpice, unele dintre ele chiar mă lasă perplex. La prima vedere, înotul nu e chiar așa de complicat. Ca la atletism, se ia startul și câștigă cine ajunge primul. Doar că în apă omul a inventat mai multe feluri de a ”alerga”. Dacă la atletism proba regină este suta de metri, chiar proba regină a Olimpiadei, la înot este suta de metri liber (sau craul, cum mai este cunoscut). Înotul are totuși subtilitățile lui, sunt departe de a le identifica atunci când privesc o cursă, de aceea n-aș putea explica cum de a răsărit în sportul românesc un asemenea înotător de clasă mondială precum acest David Popovici. Fiindcă știu totuși cât de greu se răzbește în acest sport. Am o nepoată în Italia care a fost mult timp între marile speranțe de la junioare, la 10 ani mă lăsa în urmă cu aproape o jumătate de bazin! Acum are 20 și e antrenoare. Bravo ei, măcar face ce-i place!

Înainte de a scrie despre David, am căutat să mă informez și să înțeleg. În primul rând, dacă Olimpiada se ținea în anul care îi dă numele, el n-ar fi ajuns la Tokio. La 15 ani era prea crud. Reversul medaliei a fost că în pandemie nu s-a putut antrena în apă, deci progresul său ar fi trebuit să vină doar din dezvoltare fizică, adică prea puțin. Asta în teorie, fiindcă practic lucrurile nu au stat așa. La revenirea în bazin, adolescentul a tăiat pur și simplu apa în două, cu o energie acumulată parcă în anul rămas pe sec. Dorul de apă a dus la ceva ce poate deveni scenariu de film. Știți deja că băiatul ăsta a fost la două sutimi de secundă de o medalie la 200 de metri liber. Cât înseamnă două sutimi? ATÂT E O SECUNDĂ! Cât ați citit propoziția anterioară, presupunând că v-ați grăbit. Are 13 litere, deci A-ul de început ține aproape 8 sutimi. Deci când pronunțați cam un sfert din A (cum o fi asta?!), să știți că atât i-a lipsit lui David Popovici... Am fost încântat de răspunsul pe care i l-a dat reporterului GSP care l-a întrebat dacă știe pe ce parte a cursei a pierdut medalia: nu a pierdut nicio medalie, ci a câștigat locul 4!

Urmează suta de metri, proba regină a înotului și proba sa favorită, iar orice s-ar întâmpla, el va câștiga locul pe care va termina. Va câștiga această experiență din viața sa la care nici nu visa anul trecut. Indiferent de rezultat, că va deveni supereroul planetei sau că nu se va califica în finală, el va rămâne, cum singur spunea, ”doar un băiat care înoată repede”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorul de apă.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Dorul de apă5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei