Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 174 (7786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință definitivă

Doi ani de închisoare pentru un tânăr care a accidentat mortal un alt tânăr și a fugit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr care a provocat un dramatic accident acum un an și jumătate, în noaptea de Revelion, și-a aflat pedeapsa finală, 2 ani de închisoare cu executare. Inculpatul a fost judecat pentru ucidere din culpă, dar și pentru infracțiunea de părăsire a locului accidentului, astfel că se poate spune că a scăpat destul de ușor. 

Conform deciziei Judecătoriei Suceava, confirmată și de Curtea de Apel Suceava, Ciprian Costel Troia a primit câte 1 an și 6 luni de închisoare pentru fiecare infracțiune. În urma contopirii pedepselor, a rezultat că individul are de executat doi ani de închisoare. Judecătorii au mai stabilit ca după executarea pedepsei, inculpatul să mai aibă interdicție de a conduce autovehicule timp de doi ani de zile. Bineînțeles, condamnarea atrage și anularea permisului de conducere.

 

Petrecere dintre ani transformată în tragedie

Puțin după ora 24.00, în noaptea de 31 decembrie 2019 spre 1 ianuarie 2020, un grup de tineri care petreceau Revelionul la un bar din satul Liteni, comuna Moara, a ieşit pe drumul judeţean din localitate, pentru a sărbători. Printre ei se afla şi George Paraşteac, în vârstă de 25 de ani. Tinerii aveau în mâini artificii şi sticle de şampanie şi nu au observat la timp o maşină de culoare albă care venea cu viteză.

Autoturismul a intrat în plin în tânărul de 25 de ani. Acesta a fost proiectat la o distanţă de 30 de metri, fiind declarat decedat la Urgenţele Spitalului Judeţean, în jurul orei 1.30.

Una dintre cele mai importante concluzii ale procurorilor care au trimis dosarul în instanță este că accidentul a avut drept cauză determinantă viteza de deplasare a autoturismului condus de inculpat, respectiv 91-92 de kilometri la oră în localitate, cât a rezultat în urma expertizei de specialitate dispuse în dosar.
Şoferul care a provocat nenorocirea şi-a continuat, în trombă, drumul. Poliţiştii au avut informaţii legate de maşina implicată de la martorii din zonă, un Peugeot 308, de culoare albă, cu număr de Bucureşti. Poliţiştii rutieri au găsit şi imagini de pe camere de supraveghere cu maşina implicată în accident. Imediat au fost instituite filtre în trafic. În dimineaţa zilei de 1 ianuarie, şoferul care a omorât un om şi a fugit a fost depistat. El a fost găsit la Şcheia, în curtea unui localnic, unde se afla şi maşina avariată. Având în vedere orele trecute, nu s-a mai putut stabili dacă tânărul era beat când a provocat accidentul.

După ce a fost prins, tânărul a stat în arest preventiv trei luni de zile, perioadă care va fi scăzută din pedeapsa de doi ani.

 

Mari semne de întrebare privind modul în care a obţinut permisul autorul accidentului

Autorul accidentului, Costel Ciprian Troia, în vârstă de 21 de ani, din comuna Berchişeşti, era trimis în judecată într-un dosar mai vechi pentru conducere fără permis, însă cu toate acestea a dat examen pentru a obţine permisul şi l-a şi obţinut. Din punct de vedere legal, trimiterea în judecată nu îl putea împiedica pe acesta să dea examenul. Asta pentru că până la o condamnare, inculpatul, chiar trimis în judecată, este nevinovat. Chiar dacă principiul este corect, în mod clar în astfel de cazuri ar trebui prevăzute excepţii, iar un inculpat pentru o faptă gravă la regimul rutier să nu aibă dreptul de a da examen pentru permis.

Un alt aspect care a atras atenția în acest caz este legat de felul cum a obţinut permis de conducere acest Costel Ciprian Troia, în condiţiile în care are mari probleme în a scrie şi a vorbi în limba română, după cum au arătat postările sale de pe reţelele de socializare, din perioada dinainte de accident.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi ani de închisoare pentru un tânăr care a accidentat mortal un alt tânăr și a fugit.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi ani de închisoare pentru un tânăr care a accidentat mortal un alt tânăr și a fugit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei