Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 169 (7781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie instanță

Fratele și mama fetei ștrangulate și băgate în sac, internați la Psihiatrie, unde vor fi expertizați în termen de 30 de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mama și fiul puși sub acuzare cu calitatea de suspecți pentru tentativă de omor, în cazul femeii ștrangulate cu o funie și băgate într-un sac (victima fiind fiica, respectiv sora celor doi) au fost internați, prin decizie a instanței de judecată, la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Suceava.

Tribunalul Suceava a admis, în ședința de miercuri, 21 iulie, solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care coordonează cercetările din acest caz, prin procuror criminalist de caz.

Mai mult, instanța a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice a celor doi, expertiză care va trebui să răspundă la mai multe întrebări. Anume dacă se evidențiază din punct de vedere obiectiv existența unei boli psihice la cei doi, ce măsuri cu caracter medical se impun față de cei doi și, cel mai important, dacă la momentul săvârşirii presupusei infracţiuni de violenţă în familie cu raportare la tentativă la omor calificat, mama și fiul aveau discernământ.

Expertiza trebuie realizată în termen de 30 de zile, pentru ca procurorul criminalist să poată apoi continua ancheta.

Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată, luni, 19 iulie, prin 112 cu privire la faptul că o minoră este abandonată într-o scară de bloc din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Primele forțe de intervenție ajunse la fața locului au constatat că victima are o funie de rafie în jurul gâtului, fiind ștrangulată.

Victima are conformația unui copil, dar este o femeie în toată firea, în vârstă de 40 de ani, cu grave probleme psihice și de dezvoltare fizică, s-a constatat ulterior.

Polițiștii au forțat intrarea în apartamentul unde locuia victima, pe geam, după ce la ușă nu a răspuns nimeni, și i-au găsit acolo pe mama și pe fratele victimei.

Victima a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, ulterior fiind stabilizată.

Pe măsură ce s-au continuat cercetările au ieșit la iveală aspecte tot mai șocante.   

Femeia băgată în sac locuiește într-un apartament alături de mama și fratele său. Femeia de 40 de ani are handicap grad I, cu retard psihic sever, în timp ce fratele are tot retard psihic, grad II, accentuat. Mama acestora, cel puțin acum 20 de ani, când a devenit asistent personal al fiicei sale, nu figura cu vreo problemă psihică. Tatăl fetei a murit acum câțiva ani.  

Luați la întrebări de polițiști, cei doi, fratele și mama, au dat răspunsuri care au șocat. Inițial, au spus că nu știu nimic, ba chiar mama a declarat că fiica sa este moartă de Covid, de un an de zile. Ulterior, printre altele, cei doi au spus că au vrut să-i ”ușureze moartea” fetei bolnave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fratele și mama fetei ștrangulate și băgate în sac, internați la Psihiatrie, unde vor fi expertizați în termen de 30 de zile.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fratele și mama fetei ștrangulate și băgate în sac, internați la Psihiatrie, unde vor fi expertizați în termen de 30 de zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei