Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 169 (7781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Delegație românească într-un schimb de experiență în Patras-Grecia

Joi, 22 Iulie 2021 (15:22:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegație a Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, formată din Silviu Petrariu, formator proiecte Erasmus+ în cadrul organizației, și maestrul caricaturist Mihai Pânzaru-PIM, însoțită de Lucian Dumitriu, inspector școlar pentru problemele romilor în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a participat, în perioada 6 - 8 iulie, la un schimb de experiență în orașul Patras din Grecia (mobilitate organizată în cadrul proiectului Erasmus+ „SMILES – Sprijinirea incluziunii imigranților prin dezvoltarea abilităților de viață”.

·       Activități de cunoaștere, reconectare și socializare

La activitățile desfășurate pe parcursul celor tei zile au participat reprezentanți din partea partenerilor proiectului: Association Formation Insertion Développement Local (organizația aplicantă, Franța), Soluciones Tecno-Profesionales Consulting (Spania), Asociación Canaria de Cooperación Solidaridad Internacional (Spania), Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (România), Duemilauno Agenzia Sociale (Italia), Edukai Oy (Finlanda) și Dafni Kentro Epaggelma Tikis Katartisis (Grecia).

Prima zi a mobilității a fost dedicată activităților de cunoaștere, reconectare și socializare, cât și prezentării unor povești reale ale imigranților. În următoarea dimineață, dezbaterile s-au desfășurat în jurul întrebării „cum putem descoperi cele mai bune practici?”, punctându-se aspecte legate de metodologie, impactul limbii și a structurii sociale și culturale. De asemenea, au avut loc și câteva ateliere, pe parcursul cărora au intervenit mai mulți parteneri locali greci. În cea de-a treia zi, Silviu Petrariu și Mihai Pânzaru-PIM au acordat un interviu în direct Televiziunii Intermedia, unde au povestit despre experiența din Patras.

·       21 de mobilități în cadrul proiectului

După cum ne-au spus reprzentnații Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina,  Proiectul Erasmus+ SMILES are ca scop identificarea unor practici care să vizeze dezvoltarea abilităților de viață independentă a tinerilor vulnerabili și imigranților pentru învățarea limbii locului de reședință, a unor cunoștințe de cetățenie activă, a unei profesii și sprijinirea în căutarea unui loc de muncă. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni. A început pe 1 septembrie 2018 și urmează să se finalizeze pe 31 august 2021. „Cu acest prilej, o nouă delegație din partea organizației partenere din România se află în prezent în Franța, la întâlnirea de evaluare și închidere a proiectului. În total, au fost găzduite 21 de mobilități în cadrul proiectului, iar Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a participat la 19, pentru patru dintre acestea facilitând incluziunea socială a unor persoane cu dizabilități din Suceava”, a declarat Petru Vasile Gafiuc, președintele organizației.

Pentru mai multe informații legate de proiect, persoana de contact din partea Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina este Petru Vasile Gafiuc, președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegație românească într-un schimb de experiență în Patras-Grecia.
 Vizualizări articol: 1188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delegație românească într-un schimb de experiență în Patras-Grecia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei