Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 169 (7781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Cura de dezintoxicare a medicului Sciadilov

Medicul naturopatolog rus Evgheni Sciadilov recomandă o metodă de dezintoxicare pe care o numește „dezintoxicarea din casa de la țară”. Din denumire se poate presupune că aceste proceduri pot fi realizate doar în perioada mai-octombrie, dar experiența lui Sciadilov, a familiei sale și a numeroșilor săi pacienți denotă că ele sunt valabile pentru întregul an.

Metoda este comodă și simplă pentru persoanele care au un lot de pământ. O dată pe săptămână, dimineața, pe la opt, trebuie consumat pe nemâncate un mănunchi de zarzavaturi: ceapă verde, pătrunjel, mărar, țelină, leuștean, usturoi (evident, tulpinile și frunzele, nu tulpina florală), frunze de salată (lăptucă sau alte specii). Toată ziua se interzice consumul de apă, sucuri, ceai, și cu atât mai mult de cafea sau băuturi alcoolice. Trebuie consumate doar fructe suculente, coapte.

Deoarece în mai și la începutul lui iunie fructele lipsesc, va trebui să vă limitați la „buchetul de verdețuri” de dimineață, iar ziua să consumați ceea ce aveți la masă în mod normal. În schimb, la sfârșitul lui iunie și începutul lui iulie, apar căpșunile, coacăzele, mai târziu se coc zmeura și agrișele, apoi castraveții, roșiile, spre toamnă – merele și perele; într-un cuvânt, tot ce crește în grădină și în livadă.

Apar două probleme:

Ce să facă persoanele care nu au grădină sau nu au toate fructele și legumele enumerate de Sciadilov?

De ce sunt interzise sucurile de fructe și legume? Nu este rațional să fie interzise, deoarece organismul are nevoie de diuretice.

Referitor la prima întrebare, Sciadilov spune că este de dorit să aveți tot setul, dar dacă aveți măcar pătrunjel, deja este suficient, căci acesta este elementul de bază, celelalte au un rol secundar. Pătrunjelul are cele mai bune proprietăți diuretice, dezintoxicatoare, antiseptice și spasmolitice. Pătrunjelul conține o gamă bogată de acizi slabi: vitamina C, acid folic, flavonoide (vitaminele din grupa B și substanțele înrudite cu acestea), mai conține și caroten (ceea ce nu poate decât să ne bucure).

În ceea ce privește a doua întrebare: de ce fructele, și nu sucul – în primul rând, este necesar de a crea și a menține, pentru un timp, un anumit tip de condiții, în care s-ar elimina din organism mai multă apă decât intră în el, pentru ca să se înceapă o mișcare intensă a lichidului tisular. Dacă am provoca o diureză cu pătrunjel și, în același timp, am introduce în organism lichid, acesta ar fi absorbit deja peste o jumătate de oră de mediul intern și în lichidul tisular din nou s-ar instaura stagnarea. De aceea nu trebuie să consumați lichide, fiind suficiente cele pe care le conțin fructele și legumele.

În al doilea rând, împreună cu acestea (cu fructele și legumele) noi introducem în organism hidrați de carbon vegetali – pectina și celuloza – care coagulează substanțele toxice din tubul digestiv și împiedică pătrunderea lor în sânge. Pectinele sunt mai importante decât celuloza, deoarece distrug „substanțele cele mai dificile” – sărurile din metalele grele: mercurul, nichelul, cromul, cobaltul, plumbul, fierul și cadmiul. Apare însă o problemă: fierul este necesar pentru formarea hemoglobinei, iar cadmiul trebuie să fie prezent în rinichi (el are un rol important în protejarea organismului de radiație) și, prin urmare, nu este rațional ca acestea să fie eliminate, deși trebuie să recunoaștem că surplusul este mai periculos decât insuficiența. Fierul pătrunde în organism odată cu fructele, mai ales cu coaja lor, ceea ce înseamnă că echilibrul lui se menține permanent.

Fructele în special, și nu sucurile produse din acestea, au efect antihipoxant, adică înlătură foamea de oxigen din țesuturi, în cazul când se atestă așa ceva.

Sciadilov consideră că dezintoxicarea „în casa de la țară” este cu atât mai utilă, cu cât se combină cu munca fizică și cu prezența în mijlocul naturii. Sciadilov rezolvă cu înțelepciune și problema care ține de cantitatea de fructe consumate într-o zi: atât cât puteți mânca. Organismul va semnaliza singur cât trebuie să consumați, nu este nevoie să-l forțați.

Nu tot timpul poți afirma fără drept de apel că o metodă este bună, iar alta, nu. Probabil că o astfel de atitudine este în general greșită dat fiind faptul că toate rețetele se bazează pe un singur principiu, alegerea a ceea ce ți se potrivește rezultă nu din eficiența despre care menționează spoturile publicitare sau din unele recomandări, ci dintr-o proprie preferință alimentară. De exemplu, dacă nu vă plac măslinele, veți găsi în natură destule fructe cu care să le înlocuiți. De aceea, alegerea unei metode concrete sau a unei rețete de dezintoxicare rămâne la discreția cititorului.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cura de dezintoxicare a medicului Sciadilov.
 Vizualizări articol: 2222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 32 voturi
Cura de dezintoxicare a medicului Sciadilov5.0532

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei