Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 145 (7757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Primăriile Liteni şi Solca beneficiază de două proiecte europene în valoare de 39,8 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că joi, 24 iunie, se vor semna pentru finanțare încă două proiecte importante pe fonduri europene pentru orașele Liteni și Solca. Gheorghe Flutur a spus că valoarea totală a celor două proiecte este de 39,8 milioane de lei. Proiectele sunt finanțate prin Programul Operațional Regional.

Flutur a precizat că pentru orașul Liteni, valoarea proiectului este de nu mai puțin de 23,2 milioane de lei. Astfel, Primăria Liteni a obținut finanțare pentru proiectul „Regenerarea urbană a orașului Liteni prin investiții de reabilitare clădiri de interes public și de recuperare a capitalului teritorial degradat și abandonat”. Proiectul include investiții pentru creșterea performanței energetice și a siguranței în exploatare a clădirii Primăriei Liteni, urmând să fie efectuate lucrări de îmbunătățire termică a clădirii, precum și modernizarea instalațiilor interioare și exterioare. Tot la clădirea primăriei vor fi efectuate lucrări de consolidare.

Alte două investiţii care vor fi finanţate prin acest proiect sunt pentru creșterea performanței energetice și a siguranței în exploatare a corpului C1 al Liceului Tehnologic „Iorgu V. Liteanu” şi a Casei de Cultură din oraşul Liteni. Nu în ultimul rând, fondurile vor fi folosite şi pentru amenajarea unui parc cu o suprafaţă de 37.210 metri pătraţi.

De asemenea, Gheorghe Flutur a mai adăugat că pentru orașul Solca, valoarea proiectului este 16,6 milioane de lei. Proiectul pentru oraș include investiții pentru reabilitarea Liceului Tehnologic din Solca, a unor drumuri publice și a parcului central.

Președintele CJ Suceava a declarat prin semnarea celor două proiecte se concretizează demersurile administrației județene pentru susținerea dezvoltării comunităților locale. „Salutăm finanțarea acestor proiecte. Sunt încă două proiecte importante pentru județul Suceava. Și sperăm că printr-un nou Program Național de Dezvoltare Locală vom putea aduce la finanțare cât mai multe proiecte pentru administrațiile publice din județ. Primăriile știu să facă proiecte, știu ce vor și au demonstrat că pot să administreze proiecte de valoare, importate pentru unitățile administrative și pentru cetățeni”, a spus Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăriile Liteni şi Solca beneficiază de două proiecte europene în valoare de 39,8 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăriile Liteni şi Solca beneficiază de două proiecte europene în valoare de 39,8 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei