Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 145 (7757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Persoanele vaccinate, cele care au avut Covid sau sunt testate mai au foarte puține restricții de la 1 iulie

Joi, 24 Iunie 2021 (20:20:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O mare parte din restricțiile impuse de pandemie vor fi eliminate, de la 1 iulie a.c., conform hotărârii adoptate, joi, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Astfel, de la 1 iulie vor putea fi organizate activități culturale, artistice și de divertisment în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție, dar numai dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea la aceste activități este permisă însă doar pentru persoanele care sunt vaccinate anticovid cu schemă completă și au trecut 10 zile de la vaccinare, pentru cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital etc.). Dacă toți participanții sunt vaccinați cu schemă completă, au trecut 10 zile de la vaccinare și organizatorul asigură spațiu personal de 1 m, numărul poate depăși 2.500 de persoane.

Reglementarea are și excepții - instituțiile de cultură care administrează spații special destinate activităților cultural artistice în aer liber pot organiza activități cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, asigurarea unei suprafețe minime de 4 mp pentru fiecare persoană și respectarea normelor de protecție sanitară.

 

·        Condițiile pentru nunți, botezuri, parastase

La evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) vor putea participa, de la 1 iulie, maxim 150 de persoane în spații deschise și maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

De asemenea, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri), fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate anticovid, în aceleași condiții ca anterior, pentru persoanele cu test RT-PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru cei care au avut Covid și se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării.

De la 1 iulie vor fi permise conferințele și cursurile de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, conferințele cu un număr maximum de 150 de persoane în interior și 200 în exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție.

La locurile de joacă în spații închise va fi permisă  participarea până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și sub condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării anticovid sau a trecerii prin boală.

Desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise va fi permisă cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, de asemenea cu dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală. Dacă toți spectatorii sunt vaccinați cu schemă completă, se poate permite accesul până la capacitatea maximă a spațiului.

 

·        Cluburile, barurile și discotecile, deschise la 70% din capacitate doar pentru vaccinați

În sălile de sport/fitness, publicul poate participa până la capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Restaurantele și cafenele vor putea fi ținute deschise în intervalul orar 5,00-02,00, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Hotelurile și pensiunile vor putea de asemenea funcționa la capacitatea maximă, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 și portul măștii de protecție în spațiile comune.

Barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri vor funcționa la grad de ocupare de 70%, în intervalul orar 5,00-02,00, cu participarea doar a persoanelor vaccinate anticovid, cu schemă completă.

Sălile de jocuri de noroc vor putea funcționa la capacitate maximă.

De la 1 iulie se va putea renunța la masca de protecție la locurile de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 10 persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate cu schema completă și cu asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători. Masca rămâne obligatorie în toate spațiile închise comune.

De asemenea, se reia activitatea târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor și se vor putea desfășura activități recreative și sportive în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele vaccinate, cele care au avut Covid sau sunt testate mai au foarte puține restricții de la 1 iulie.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele vaccinate, cele care au avut Covid sau sunt testate mai au foarte puține restricții de la 1 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei