Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 145 (7757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elena-Brândușa Steiciuc a primit diploma de Cetățean de Onoare al Sucevei

Joi, 24 Iunie 2021 (20:35:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Singurul eveniment organizat pentru a marca Zilele Sucevei – ceremonia de premiere a Cuplurilor de Aur - a fost “încununat” cu înmânarea diplomei de Cetățean de Onoare al Sucevei universitarului Elena-Brândușa Steiciuc.

„La final, îmi revine plăcerea de a înmâna acest titlu, de Cetățean de Onoare al Sucevei, unui om care și-a dedicat întreaga activitate învățământului sucevean și Universității. Suntem împreună în Alianța Franceză și sunt convins că și din acest punct de vedere orașul nostru va avea foarte mult de câștigat în perioada următoare.

Pentru o viață dedicată învățământului, elevilor și școlii sucevene, o declarăm Cetățean de Onoare, prin decizie de Consiliu Local, pe Elena-Brândușa Steiciuc. Aveți toată stima și considerația comunității!”, a spus primarul Ion Lungu, în aplauzele celor prezenți – majoritatea Cupluri de Aur.

Proaspătul Cetățean de Onoare al Sucevei a ținut să mulțumească celor care au ajutat-o să ajungă cine este în prezent, dar și orașului Suceava: “Voi păstra întotdeauna pe retina inimii acest moment astral al existenței mele. Sunt recunoscătoare în primul rând primarului Ion Lungu și Consiliului Local și celor care m-au propus. Vă asigur că acest premiu mă obligă foarte mult, iar eforturile mele vor fi dublate, înzecite și însutite de acum înainte! Mă identific cu acest oraș pentru că m-am născut în Ițcani, am locuit în Burdujeni până la finele adolescenței și apoi am trăit în toate cartierele orașului. Suceava face parte din cromozomii mei, într-un fel, este un creuzet cultural-social în care m-am format și căruia îi sunt recunoscătoare. Dedic acest premiu amintirii celor dragi din familie, care nu mai sunt astăzi alături de mine, care m-au format, dar, în același timp, tinerei generații din familia mea. Dar și orașului Suceava, căruia nu pot decât să-i urez <Vivat, crescat, floreat!> (n.r. Trăiască, crească, înflorească!).”

 

Elena-Brândușa Steiciuc, personalitate marcantă a culturii bucovinene

Galeria oamenilor de seamă care au primit titlul de “Cetățean de onoare al Sucevei” a fost completată cu prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc în calitate de personalitate marcantă a culturii bucovinene, decorată cu ordinul Les Palmes Academiques al Republicii Franceze.

Ea este membră a Uniunii Scriitorilor, premiată pentru traducere în 2017, membră a Societății Scriitorilor Bucovineni și a Comitetului de Coordonare a Institutului Limbii Române, precum și al comitetului redacțional al revistei “Bucovina Literară”.

În activitatea profesională s-a remarcat prin inițierea a numeroase proiecte de colaborare cu universități din Franța, Belgia, Canada, Maroc, publicarea de cărți și a peste 100 de articole științifice în țară și peste hotare, traduceri literare, precum și calitatea de evaluator - colaborator al Agenției Universitare a Francofoniei.

Impresionantul CV al doamnei Steiciuc cuprinde stagii şi misiuni în țară și străinătate, titluri ştiinţifice, o intensă activitate ştiinţifică, participare la asociaţii profesionale şi ştiinţifice, publicarea de volume ca autor unic sau în colaborare ori coordonate, proiecte de cercetare, articole, comunicări şi traduceri.

Propunerea de acordare a titlului onorific, pentru întreaga activitate, a fost inițiată de primarul Ion Lungu și consilierul local Sanda-Maria Ardeleanu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elena-Brândușa Steiciuc a primit diploma de Cetățean de Onoare al Sucevei.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elena-Brândușa Steiciuc a primit diploma de Cetățean de Onoare al Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei