Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 145 (7757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Accident cu final tragic

Un biciclist acroșat de o autoutilitară a murit după o săptămână de spitalizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentele mortale se adună unul câte unul în statisticile polițiștilor rutieri suceveni, deși în primă fază sunt înregistrate doar ca accidente cu vătămări corporale. Ultimul exemplu este cel al unui bărbat în vârstă de 63 de ani, din Gura Humorului, care a murit la Spitalul Județean Suceava, la aproximativ o săptămână după ce a fost implicat într-un accident rutier.

Pe 13 iunie, polițiștii rutieri de la Gura Humorului au fost sesizați de producerea unui accident rutier de bulevardul Bucovina din Gura Humorului, pe artera principală a orașului, asimilată cu DN 17, spre Ardeal.

Din primele cercetări ale polițiștilor efectuate la fața locului a rezultat că un șofer în vârstă de 63 de ani, din Fălticeni, Pavel B., în timp ce conducea o autoutilitară Fiat, pe direcția dinspre Gura Humorului spre Păltinoasa, l-a surprins și acroșat cu mașina pe localnicul Constantin D., în vârstă de 63 de ani, care se deplasa pe același sens, pe bicicletă, și care ar fi virat la stânga, pentru a schimba direcția de mers fără a se asigura. Biciclistul a fost lovit în timpul manevrei la stânga de autoutilitară și proiectat pe carosabil.

Humoreanul a fost preluat de la locul accidentului de o ambulanță, în stare gravă, fiind dus inițial la spitalul din Gura Humorului, după care a fost transferat la Spitalul Județean Suceava.

Victima a avut leziuni grave la cap, medicii fiind pesimiști încă de la început în privința șanselor de supraviețuire. Din păcate, luni, 21 iunie, bărbatul de 63 de ani a decedat.

În aceste condiții, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă.

”Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face biciclistul, care a condus imprudent bicicleta şi nu s-a asigurat la efectuarea virajului spre stânga”, au stabilit polițiștii.

Accidentul a fost înregistrat și de o cameră de supraveghere, astfel că ancheta nu ar trebui să aibă, în principiu, prea multe necunoscute.

 

36 de morți în accidente de la începutul anului

Din păcate, se constată că săptămânal se adună noi și noi accidente mortale pe șoselele din județ. Foarte multe dintre victime provin din rândul pietonilor și al bicicliștilor, în urma unor accidente destul de stupide, care în mod normal nu ar trebui să aibă loc.

Numai marți, 22 mai, doi bicicliști și doi căruțași au fost răniți grav în urma unor accidente produse exclusiv din vina lor, căderi accidentale sau manevre greșite în trafic.

De la începutul anului, în accidentele rutiere care au avut loc pe șoselele din județ au avut loc accidente soldate cu 36 de morți, mortalitatea fiind în creștere față de anul 2020. E drept, raportarea se face la aceeași perioadă a anului trecut, care coincide cu perioada de carantină și cu restricțiile severe de circulație, când nu au fost aproape deloc accidente.

Analiza pe o perioadă mai lungă arată că un număr mare de victime este din rândul pietonilor. Lipsa infrastructurii pentru pietoni, în foarte multe localități rurale, inclusiv cele tranzitate de drumuri național-europene, este o cauză a numărului mare de accidente grave. Și probabil contribuie la ce se întâmplă și lipsa educației rutiere, care se resimte din plin și la șoferi și pietoni. Iar atunci când lipsa unei minime educații rutiere este combinată cu alcoolul sau cu viteza, riscul de a se produce tragedii crește exponențial.     

Suceava este de zece ani pe locul I la nivel național la numărul de morți în accidente rutiere, iar 2021 nu pare să poată aduce o schimbare în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un biciclist acroșat de o autoutilitară a murit după o săptămână de spitalizare.
 Vizualizări articol: 1120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un biciclist acroșat de o autoutilitară a murit după o săptămână de spitalizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei