Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 145 (7757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dotări

Flutur anunță că Spitalul Județean va achiziționa un echipament performant unic în țară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că instituția pe care o conduce va aloca fonduri pentru dotarea Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu un echipament performant unic în țară. Gheorghe Flutur a spus că administrația județeană continuă astfel finanțarea Spitalului Județean, iar în prima ședință a deliberativului va propune alocarea sumei de 446.250 de lei pentru achiziționarea unui sistem electro-chirurgical cu radiofrecvență pentru ablații tumorale non-chirurgicale. „Echipamentul și metoda de intervenție sunt unice la nivel național, cu excepția Capitalei, unde mai există un astfel de echipament”, a precizat șeful administrației județene. El a explicat că acest echipament permite efectuarea de proceduri non-chirurgicale prin radiofrecvență, aplicate tumorilor primare sau secundare. Procedurile sunt minim invazive, iar pacienții, în funcție de cazuri, pot pleca acasă în aceeași zi sau vor avea nevoie de o spitalizare de maxim una – două zile. Gheorghe Flutur a arătat că acest echipament este mobil și va putea fi utilizat în sălile de operație din Blocul Operator al Spitalului Județean Suceava.

„Procedura este în faza de pionierat, efectuându-se acum doar în Capitală. Din estimările făcute de specialiști din compartimentul de radiologie intervențională și secția de oncologie a Spitalului Județean Suceava, s-a stabilit că aproximativ 1.000 - 1.500 de pacienți ar putea beneficia anual de aceste proceduri”, a declarat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că la Spitalul Județean Suceava vor putea fi tratați prin această procedură și pacienți din alte județe. El a subliniat că prin achiziționarea acestui aparat creștere complexitatea intervențiilor care pot fi efectuate la Spitalul Județean Suceava, în domenii sensibile, cum ar fi oncologia și pneumologia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță că Spitalul Județean va achiziționa un echipament performant unic în țară.
 Vizualizări articol: 1640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur anunță că Spitalul Județean va achiziționa un echipament performant unic în țară3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei