Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 145 (7757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Logica românească "originală"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În această perioadă a anului, cunoscută în lumea fotbalului drept aceea a transferărilor, se produc, în funcţie de diferiţi factori, schimbări atât la nivelul loturilor de sportivi,cât şi la acela al conducerilor tehnice... că doar asta înseamnă transfer: să aduci de undeva oamenii de care crezi că ai nevoie spre a-ţi îndeplini obiectivele propuse pentru sezonul competiţional următor. În principiu, la sfârşitul acestei perioade, lotul fiecărei echipe ar trebui să fie mai bun decât până la efectuarea transferurilor! E chestie de logică elementară. Jucătorii care sunt scoşi la vânzare au, tot logic, ceva probleme: fie nu s-au adaptat mediului ori principiilor tactice ale antrenorului, fie au vreo ofertă mai bună de la alt club şi, dacă se află sub vreun contract în derulare, fac pe dracu-n patru pentru a forţa clubul să-i pună pe lista de transferabili, eventual chiar în pagubă. Mai sunt nenumărate alte situaţii care ţin de stilul de joc din campionatul respectiv, de stăpânirea limbii, de prieteniile ori iubirile care se fac ori se desfac etc. Mai sunt şi despărţiri inexplicabile, campioanăîn direcţia asta fiind Real Madrid, unde este evident o tradiţie despărţirea de cei mai importanţi şi mai buni jucători. Amintiţi-vă doar de despărţirile de Raul, de Iker Casillas, de Pepe, iar acum de Sergio Ramos. De fiecare dată, înlocuitorii au fost, măcar pentru o vreme, doar nişte dezamăgiri. Ideea însă, până şi în aceste cazuri, a fost de îmbunătăţire a lotului şi deci a jocului. Ei, există însă şi o ţară unde nu ştiu să se fi adus măcar o singură dată, la o singură echipă, vreun fotbalist adevărat, unul cu nume. Se numeşte România. Aici, pe perioada transferărilor, se pun pe liber nişte panarame şi se aduc în locul lor doar alte panarame. De la un club la altul. Ăștia-l dau de prost, ăia-l iau de bun. La anul, invers! Alaltăieri, un reputat analist a spus ceea ce aproape toţi "oamenii de fotbal" (ha, ha, ha!) se feresc să zică: "Cum să avem din toamnă fotbal mai bun!? Cum, dacă echipele schimbă între ele mereu aceiaşi fotbalişti? Păi ăia nu-s aceiaşi şi din toamnă? Doar Cutare e la fel de prost şi când joacă la Voluntari, şi când pleacă la CFR! Cu aceiaşi fotbalişti, ai acelaşi fotbal!". Aceasta este logica transferurilor în România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Logica românească "originală".
 Vizualizări articol: 1102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Logica românească "originală"5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei