Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 97 (7709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Cum să reușim în viață

Pentru ca vindecarea și starea de bine să se manifeste permanent în corpul, emoțiile și în gândurile noastre, trebuie mai întâi să identificăm și să neutralizăm sistemul de credințe limitatoare, blocajele care continuă să genereze aceleași tipare limitatoare.

Imaginația vine din emisfera dreaptă a creierului și intenția din cea stângă. Ceea ce oprește manifestările noastre să se întâmple sunt blocajele mentale ce rezultă din sistemul de credințe limitatoare care înalță o barieră între imaginație și intenție. Aceste blocaje „spun” emisferei stângi că este imposibil ca imaginația să schimbe lucrurile, că schimbarea se bazează pe fapte și că faptele se bazează pe cele cinci simțuri. Ne pot umple mințile cu îndoieli, ne pot face confuze intențiile și ne poate stinge speranțele și visele și, pentru că nu putem fi pozitivi și negativi în același timp, unul îl va conduce pe celălalt.

Dacă nu am eliminat blocajele mentale, ele ne vor deranja cu monologuri negative care vor zăpăci viziunea noastră despre vacanța dorită în Grecia, de exemplu. „Nu ești realist! Ai uitat că ai zero lei în contul tău? Chiar crezi că vei scăpa fiind atât de iresponsabil? Nu există nicio cale ca tu să mergi în Grecia.” După ce auzim aceasta, e ușor de înțeles de ce ne-am îndoi de puterea imaginației de a ne aduce în viață ce avem nevoie. Pentru a ne uni cu succes imaginația cu intenția trebuie să înlăturăm blocajele și condiționările mentale.

Un alt aspect al acestor blocaje este că vor bloca în mod frecvent energia manifestării dorințelor noastre din cauza fricii de schimbare. Câteodată ne îngrijorăm că datorită unui rezultat al dorințelor noastre, viața noastră se va schimba în moduri cu care am putea să nu ne simțim prea bine. De fapt, cei mai mulți dintre noi se tem de schimbare chiar și atunci când condițiile prezente în viața noastră nu sunt bune și schimbarea ar fi perfectă pentru noi. De exemplu, ne îngrijorăm că dacă manifestăm jobul ideal am putea sfârși prin a lucra pentru o companie nouă sau prin a locui în altă parte. Numim aceste frici, blocaje. Ele sunt încercarea programelor noastre mentale de a păstra lucrurile așa cum sunt.

Pentru a ne apăra de ele trebuie să învățăm să identificăm fricile, astfel încât să trecem dincolo de ele către noi posibilități. Aceste programe mentale „urăsc” schimbarea și folosesc frica pentru a ne ține departe de schimbare. Când frica ne intră în conștiință și încearcă să ne distragă de la focalizare, putem face două lucruri care ne aduc înapoi pe cale. Mai întâi, le putem spune acestor frici că nu au loc în lumea noastră și că trebuie să ne părăsească conștiința imediat. În situații dificile la muncă, acasă sau cu prietenii ori asociații, s-ar putea să auzim „vocea” acestor blocaje limitatoare în mintea noastră, însă dacă ascultăm cu atenție, vom auzi de asemenea și vocea intenției care strigă „Hai ! Putem face asta!”. Aceea este vocea care ne conduce spre victorie.

În al doilea rând, putem folosi o tehnică puternică ce neutralizează fricile centrându-ne în inimă și rugându-ne ca Dumnezeu să ne elibereze de ele. Ne imaginăm un triunghi între noi, Dumnezeu și frică. Ne focalizăm atenția în inimă, desenăm mental o linie energetică de la noi la Dumnezeu, apoi desenăm o linie energetică de la Dumnezeu la frică. Apoi desenăm o linie energetică de la frică, acum neutralizată de iubirea lui Dumnezeu, înapoi în inima noastră. Meditând la această curgere a energiei permitem energiei lui Dumnezeu să ne dizolve fricile.

Când depășim propriile noastre tipare interioare de frică, ne reîntoarcem la energia inocenței și uimirii, care este parte din lumea noastră naturală. Este energia care deschide ușa Creației. Pe măsură ce îmbătrânim avem tendința să pierdem sensul inocenței și capacitatea de a ne mira. Ne oprim din a vedea lumea într-un fir de nisip și ne ducem cu atenția pe modul cum se fac lucrurile și cum să le facem în maniera potrivită. Pe măsură ce reaprindem în noi imaginația de copil, vom descoperi că minuni se petrec permanent în jurul nostru.

Eliberându-ne cu propriile noastre puteri ale imaginației și intenției de ceea ce avem voie să facem sau nu, conform blocajelor și condiționărilor mentale, ne eliberăm creativitatea, fericirea și puterea noastră interioară.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să reușim în viață.
 Vizualizări articol: 2403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 40 voturi
Cum să reușim în viață5.0540

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei