Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 97 (7709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clipă fatală

Un sucevean de 37 de ani a murit după ce a căzut de pe cal, deși avea experiență de zece ani în echitație

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean de numai 37 de ani, foarte cunoscut în mai tot județul, care lucra ca reprezentant medical al Centrului Medical Bucovina, a murit în urma unui teribil accident petrecut sâmbătă la Herghelia Lucina din comuna Moldova Sulița.

Din cercetările polițiștilor rezultă că Florin Marciuc, în vârstă de 37 de ani, din municipiul Suceava, a mers sâmbătă la Herghelia Lucina din comuna Moldova Sulița, alături de un grup de prieteni. Florin obișnuia să meargă la Lucina și să călărească de zece ani, prin urmare nu se poate vorbi de lipsă de experiență.

Sâmbătă, în jurul orei 15.00, polițiștii de la Secția Rurală Pojorâta au fost sesizați prin 112 că la Herghelia Lucina un bărbat a căzut de pe cal și a decedat.  

Din cercetările ulterioare a rezultat că sâmbătă, în jur de ora 12.30, după instructaj, grupul a plecat într-o plimbare, pe cai, în perimetrul hergheliei. La un moment dat, Florin s-a depărtat de grup iar după circa zece minute a fost găsit căzut la pământ. În grupă era inclusiv un medic urgentist, care a încercat să-i acorde primul ajutor acestuia, însă Florin Marciuc era deja decedat. Ulterior, personalul medical de la Ambulanță a constatat oficial decesul.

Având în vedere decesul instantaneu, se bănuiește că bărbatul de 37 de ani a căzut de pe cal direct în cap și și-a fracturat complet coloana. O altă variantă ar fi un traumatism extrem de sever la cap. Lămuriri suplimentare privind cauza decesului sunt așteptate de la medicii legiști.

Directorul Hergheliei Lucina le-a declarat polițiștilor că s-a făcut instructajul iar cabalina era autorizată pentru sport de echitație.

Conform procedurilor, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și se continuă cercetările. Polițiștii vor trebui să stabilească dacă s-au respectat procedurile în cazurile de acest gen și dacă este vinovat cineva pentru că s-a ajuns la o asemenea tragedie.

 

Implicat în acțiuni caritabile – ”Pentru unii dintre noi, viața e un cadou”

Vestea morții i-a șocat pe toți cei care l-au cunoscut pe tânărul plin de viață și de energie, care urcase foarte mult din punct de vedere profesional în ultima perioadă și care nu uita nici să-și ajute semenii. Tânărul era foarte cunoscut în mediul medical, iar de o perioadă de vreme își propusese să se folosească de cunoștințe pentru a ajuta semeni aflați în situații foarte delicate.

Recent, Florin Marciuc s-a implicat foarte serios pentru a ajuta o femeie din Fălticeni și pe fiul ei de 8 ani, bolnav de leucemie. Florin a fost pentru acea familie șofer în drumul spre clinici, a ajutat-o pe mamă să-și îngrijească sănătatea pe la mai mulți medici, prieteni de-ai săi, iar celui mic i-a făcut mai multe surprize la care visa. Alături de alți oameni, le-a asigurat mamei și fiului și plata chiriei în perioadele de tratament.

”Suntem sănătoși, avem un acoperiș deasupra capului, avem de muncă, nu avem lipsuri majore, mergem în vacanțe... Pentru unii dintre noi, viața e un cadou. Dar viața nu e doat atât, nu poate fi doar confortul nostru și-atât. Trebuie să dăruim din darul nostru mai departe, celor cu care viața nu a fost atât de blândă. De ce trebuie? Nu știu. Pentru că asta ne face oameni?”, spunea acum ceva timp Florin Marciuc, întrebat despre acțiunile sale prin care ajută oameni mai puțin norocoși.

 

Oameni șocați - ”Am primit în viață palme dar vestea plecării tale a fost ca un uragan”

Mesajele de condoleanțe au curs de ieri pe rețelele de socializare chiar în ziua în care Florin urma să-și sărbătorească ziua numelui. 

”Florine, astăzi mă pregăteam să-și scriu un mesaj de Florii! Și... când colo, vestea aceasta ... Nedreaptă soartă! Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău”! 

”Nu îmi vine să cred că nu mai ești, un om așa de bun și cu un suflet bun... ai plecat dintre noi, ai fost un sprijin pentru noi, mereu la nevoie, și puneai suflet în tot ce făceai, îi ajutai pe oamenii care aveau nevoie. Dumnezeu să-l odihnească în pace”.

”Am primit în viață palme dar vestea plecării tale a fost ca un uragan. Nu voi înțelege niciodată de ce cine e special și ar avea încă mult de dat și de învățat celorlalți, bunul Dumnezeu îi ia înainte de vreme de lângă noi” sunt câteva din numeroasele mesaje ale prietenilor și celor care l-au cunoscut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean de 37 de ani a murit după ce a căzut de pe cal, deși avea experiență de zece ani în echitație.
 Vizualizări articol: 6297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un sucevean de 37 de ani a murit după ce a căzut de pe cal, deși avea experiență de zece ani în echitație0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei