Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 95 (7707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educație

Proiectul „Citește-mi 100 de povești” va fi implementat și în județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul „Citește-mi 100 de povești” va fi implementat și la nivelul județului Suceava. Decizia a fost luată de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, iar în proiect ar urma să fie atrase cât mai multe primării din județ. De precizat că în cadrul unei vizite oficiale în județul Suceava, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat, la grădinița din localitatea Mironu, la sărbătorirea „Zilei Pământului”. Cu acest prilej, ministrul Culturii le-a citit povești preșcolarilor de la această grădiniță.

„La începutul anului, am semnat un protocol de colaborare cu Asociația OvidiuRo și Ministerul Educației, pentru susținerea programului național <Citește-mi 100 de povești!>. Împreună vrem să încurajăm lectura cu și pentru copii, în grădinițe și în familie. Le mulțumesc doamnelor Maria Gheorghiu, președintele asociației OvidiuRo, și Elena Geamăn, directorul școlii Valea Moldovei, din localitatea Mironu, Suceava, pentru toată munca, blândețea și optimismul lor, dar și pentru oportunitatea de a le citi două cărți copiilor de grădiniță din această școală”, a spus Bogdan Gheorghiu.

După vizita la această unitate de învățământ, el a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședintele acestei instituții Niculai Barbă și directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș. „Proiectul i-a fost prezentat președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost interesat să semneze un acord de parteneriat și chiar să atragă un număr de primării. Se dorește astfel identificarea comunităților care au de rezolvat problema copiilor ce provin din familii defavorizate”, a mai declarat Bogdan Gheorghiu, care a ținut să precizeze că el personal a reușit să îi citească băiatului său peste 40 de povești anul acesta și își dorește să ajungă la 100.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că din punctul său de vedere, nimic nu este prea mult atunci când vine vorba despre educație. „Este de datoria noastră să oferim copiilor șansa de a avea o viață bună, pe care să și-o construiască prin învățare. De aceea ne bucurăm să sprijinim astfel de proiecte, încurajând lectura în școli și grădinițe, în familie și în rețeaua de biblioteci din Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Citește-mi 100 de povești” va fi implementat și în județul Suceava.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Citește-mi 100 de povești” va fi implementat și în județul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei