Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 95 (7707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare clară

Ioan Balan cere înlăturarea clauzelor înșelătoare/abuzive din noile contracte de furnizare a energiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan vrea să știe care este stadiul încheierii contractelor de furnizare de energie electrică pe piața liberă și eliminarea unor clauze înșelătoare. Pentru a afla detalii suplimentare despre acest subiect, parlamentarul sucevean s-a adresat atât președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, cât și președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, Dumitru Chiriță.

”Procesul de liberalizare a pieței energiei electrice pentru consumatorii casnici din România a demarat cu relativă întârziere și cu mai multe sincope, în detrimentul consumatorilor finali. Astfel, până la începutul acestui an, un număr foarte redus de gospodării încheiaseră noi contracte pe piața liberă, existând riscul ca acești consumatori să fie incluși automat în tarifele serviciului universal, mai mari și cu peste 25% față de tarifele reglementate. În acest context, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a prelungit termenul pentru încheierea noilor contracte pe piața liberă până la data de 30 iunie 2021, în speranța că până la această dată majoritatea consumatorilor vor alege cea mai bună ofertă de pe piață și vor contracta noile servicii de furnizare”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal spune că în ofertele prezentate de mai mulți furnizori a constatat că multe din ele conțin clauze mai mult sau mai puțin înșelătoare, care, în ansamblu, nu generează tarife și facturi mai mici pentru consumatorii casnici. ”În condițiile în care procesul de liberalizare a pieței energiei electrice a urmărit prioritar două obiective – prețuri mai mici și servicii de o calitate superioară – doresc să îmi transmiteți care era, la data de 15 aprilie, numărul și ponderea consumatorilor casnici care au contractat servicii pe piața liberă. Ce măsuri aveți în vedere dacă până la data de 30 iunie veți constata că o parte semnificativă a consumatorilor casnici nu au reușit să încheie noile contracte?”, sunt aspecte pe care Ioan Balan le vrea lămurite.

De asemenea, deputatul sucevean mai vrea să afle ce măsuri s-au dispus pentru înlăturarea unor clauze înșelătoare/abuzive din noile contracte de furnizare, astfel încât liberalizarea să conducă la facturi mai mici.

”Cunoscând valoarea tarifelor reglementate din anul 2020 și ofertele prezentate de operatorii economici, vă rog să precizați dacă ați dispus o evaluare privind eventualele reduceri ale prețurilor în piața liberă. Având în vedere faptul că a existat și continuă să existe suspiciuni cu privire la existența unor posibile înțelegeri neconcurențiale între furnizori, vă rog să precizați ce măsuri au fost dispuse”, sunt alte două lucruri la care Ioan Balan așteaptă clarificări de la Consiliul Concurenței și de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan cere înlăturarea clauzelor înșelătoare/abuzive din noile contracte de furnizare a energiei.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan cere înlăturarea clauzelor înșelătoare/abuzive din noile contracte de furnizare a energiei0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei