Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 95 (7707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   24 imagini |   ø fişiere video

Viața la țară, în Bucovina

Ambasadorul Israelului a arat cu calul și a pus cartofi pe o tarla din Botoșana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 86 de ani din satul Botoșana a avut, joi, un ajutor neașteptat, la arat și la pus cartofi. Ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa David Saranga, a venit pentru o săptămână în județul Suceava și în prima parte a vizitei sale aici a vrut să cunoască „Bucovina reală”, la ea acasă. Joi dimineață, ambasadorul a fost împreună cu gazdele sale din Botoșana la plantat brazi pe un deal, apoi l-a însoțit pe un localnic în vârstă de 86 de ani la arat și la pus cartofi. Diplomatul a înhămat calul, a condus căruța până la tarla și a vrut să ajute efectiv la arat și la semănat cartofii tradițional, din lădiță, nu cu mașina de plantat.

Pe pagina sa de Facebook ambasadorul a postat fotografii din vacanța sa activă în Bucovina și a remarcat că aici, în sezonul de semănat, la muncă participă întreaga familie. După muncă, toți cei care au lucrat au stat la masă așa cum fac țăranii în mod obișnuit, pe câmp. David Saranga a scris că va reveni la toamnă, la cules cartofii pe care i-a plantat acum. În zilele precedente, ambasadorul Israelului a vizitat mănăstirile Voroneț, Sucevița, Moldovița și Putna, „Ierusalimul neamului românesc”. „Mănăstirile pictate din Moldova au inspirat lucrările lui Reuven Rubin, primul ambasador al Israelului în România, și unul dintre marii pictori israelieni, născut în România și crescut în Bucovina. În zilele tinereții călătorea între mănăstiri, vedea pereții pictați și de acolo s-a inspirat pentru o parte din lucrările sale”, a scris ambasadorul.

La Putna a vizitat atelierele de pictat icoane și tipografia. „A fost fascinant să vorbesc cu călugării și să aud despre stilul lor de viață, credința și dorul de Ierusalim”, a spus E.S. David Saranga.

Pe parcursul călătoriei sale în Bucovina, ambasadorul a tăiat lemne și a făcut focul pentru mâncare la ceaun, sub stejarul bătrân de 600 de ani de la Botoșana, a vizitat o veche casă țărănească, de peste 175 de ani, și a fost oaspetele celor care o locuiesc, a fost la stână, unde a învățat să facă mămăligă și a aflat cum decurge viața ciobanilor bucovineni.

„Nimic nu se compară cu ospitalitatea generoasă a poporului român, mai ales în regiunea bucovineană, iar când gazda este un cioban, experiența este și mai autentică”, a spus ambasadorul, remarcând „căldura umană și modul rapid în care oamenii se conectează aici”. „La câteva minute după ce am ajuns, au tăiat mielul, au făcut focul, au pus de mămăligă, au scos brânză din cămară, iar când m-am oferit să ajut în bucătărie, au acceptat imediat. Și gustul... Wow, gustul!”, a spus ambasadorul Saranga.

De asemenea, la întâlnirea cu presa, de joi după-amiază, de la Suceava, el a declarat că după ce soacra sa a văzut fotografiile pe care le-a postat din Bucovina, i-a spus că mama ei este din Bucovina. „Este din Cernăuți, dar tot Bucovina este, așa că pot să spun că băiatul meu este o optime român”, a mai afirmat ambasadorul David Saranga.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Israelului a arat cu calul și a pus cartofi pe o tarla din Botoșana.
 Vizualizări articol: 3320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ambasadorul Israelului a arat cu calul și a pus cartofi pe o tarla din Botoșana5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei