Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 71 (7683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Necesitate publică

Demolarea unor bare de garaje din cartierele Obcini și Areni, aprobată în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul unei ședințe maraton, de peste cinci ore, consilierii locali suceveni au aprobat, aproape cu majoritate absolută (21 de voturi „pentru” și 2 abțineri), declanșarea procedurilor legale în vederea realizării unei grădinițe în cartierul Obcini, pe o suprafață de aproape 1700 de mp, ocupată acum de garaje.

De asemenea, au mai fost aprobate încă trei alte proiecte de hotărâre care vizează tot declararea de utilitate publică a unor suprafețe de teren ocupate de garaje, pe care urmează să se construiască parcări supraterane – două în cartierul Obcini și una în Areni, în zona străzii Ștefan Tomșa.

 

Lungu: “A venit momentul să dăm dovadă de curaj, să facem ordine în orașul nostru”

Primarul Ion Lungu, inițiator al proiectelor de hotărâre, împreună cu viceprimarul Lucian Harșovschi, a spus că “a venit momentul să dăm dovadă de curaj, să facem ordine în orașul nostru”, că astfel începe un drum anevoios, dar necesar, în mai multe zone.

“Singura soluție să facem o grădiniță în Obcini este să demolăm aceste garaje, care numai garaje nu sunt, ci fel de fel de dughene, magazii, ateliere de reparații, spații de crescut păsări... La fel vom proceda și în alte zone, unde este vorba de o necesitate publică”, a spus edilul sucevean.

Pentru realizarea grădiniței din Obcini a fost declarat de utilitate publică un teren cu o suprafață de 1666 mp, limitrof străzilor Duzilor și Mesteacănului.

În privința realizării parcărilor supraterane au fost aprobate trei proiecte de hotărâre – unul pentru o suprafață de 3.020 mp limitrofă străzilor Duzilor și Corneliu Coposu, unul pentru un teren de 1.538 mp limitrof străzilor Mesteacănului, Duzilor și Corneliu Coposu, iar altul, de 4.512 mp, pe strada Ștefan Tomșa, în spatele Primăriei Suceava, la baza dealului Tătărași.

 

Rezilieri de contracte și exproprieri, cu despăgubirea proprietarilor

În toate aceste zone nu vor mai fi reînnoite contractele încheiate de primărie sau vor fi reziliate contractele cu durată mai mare de 31 decembrie 2021, declanșându-se procedurile de expropriere pentru imobilele – terenurile proprietate privată necesare pentru realizarea investițiilor de utilitate publică.

“Prezenta hotărâre reprezintă decizie de expropriere în sensul art. 9 din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, constituie titlu executoriu de drept și se pune în executare directă, fără alte formalități pentru predarea bunurilor imobile – terenuri/construcții, atât față de persoana expropriată, precum și față de orice alte persoane care pretind un drept în legătură cu bunul imobil expropriat”, se spune în cele patru decizii ale deliberativului local, cu completarea că eventualele contestații nu suspendă transferul dreptului de proprietate.

 

Cușnir: “Nu există dezvoltare fără demolare”

Consilierul local Radu Pricope a ridicat problema costurilor legate de demolare, pentru că legal este necesar ca și terenul să fie adus la stadiul inițial, solicitând ca aceeași determinare în privința demolării garajelor să fie aplicată în tot municipiul.

Primarul Ion Lungu a explicat că fiecare proprietar care va fi despăgubit, conform legii, își desființează construcțiile pe cheltuiala lui și eliberează terenul, încât doar unde nu se ajunge la înțelegere va demola primăria.

„Nu avem prevăzute sume expres, dar sunt 3 milioane de lei în fondul de rezervă, facem evaluarea conform legii, venim în CL cu anexe cu sumele care se acordă, cine nu e mulțumit poate ataca în instanță. Alte soluții nu sunt”, a menționat edilul.

Liderul grupului PSD, Dan Ioan Cușnir, s-a arătat de acord cu aceste demersuri, menționând că “nu există dezvoltare fără demolare, dar trebuie explicate oamenilor avantajele”.

Tocmai de aceea, Ion Lungu a spus că deja a primit un memoriu din partea oamenilor din zona Obcini, că aceștia sunt conștienți că așa nu se mai poate și sunt dispuși să discute măsurile care urmează să fie aplicate, iar exact asta va și face în perioada următoare, va avea discuții cu ei, să le explice că au și ei avantajele lor din această acțiune – pe lângă despăgubirile care le primesc, se creează multe locuri de parcare în zone foarte aglomerate și se va face și o grădiniță nouă, de mare necesitate locuitorilor acestui mare cartier al municipiului reședință de județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demolarea unor bare de garaje din cartierele Obcini și Areni, aprobată în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 3085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Demolarea unor bare de garaje din cartierele Obcini și Areni, aprobată în Consiliul Local Suceava3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei