Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 71 (7683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lămuriri

Deputatul Ioan Balan s-a adresat premierului României pe tema prelungirii Autostrăzii Moldovei până la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat mai multor membri ai actualului Guvern, în frunte cu premierul Florin Cîțu, cărora le cere explicații pe tema Autostrăzii Moldovei.

”Am constatat cu profundă insatisfacție faptul că traseul Autostrăzii Moldovei, care ar trebui să meargă de la Ploiești și până la punctul de frontieră de la Siret, se mărginește doar la traseul Ploiești-Pașcani, urmând ca secțiunea Pașcani-Suceava-Siret să fie construită doar în regim de drum expres. Mai mult decât atât, o altă mare dezamăgire a fost informația potrivit căreia, între proiectele finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru componenta investiții în infrastructura rutieră, este propusă pentru finanțare numai secțiunea de la Ploiești la Pașcani, în timp ce finanțarea pentru Pașcani-Suceava-Siret este incertă. Vreau să ne aducem aminte faptul că atunci când am promis oamenilor construirea Autostrăzii Moldovei nu am precizat că aceasta se realizează doar până la Pașcani sau doar pe anumite bucăți. De asemenea, ne-am angajat ca proiectul Autostrăzii Moldovei să se realizeze de o manieră unitară și în același timp, nu cu întârzieri pe secțiunea cea mai îndepărtată”, a opinat Ioan Balan.

Plecând de la aceste realități, deputatul sucevean vrea să știe care este motivul pentru care actualul Guvern continuă, în mod greșit, să dezvolte proiectul Autostrăzii Moldovei doar până la Pașcani și nu până la Siret.

”Care este motivul pentru care actualul Guvern nu a întreprins demersurile necesare pentru construirea secțiunii Pașcani-Suceava-Siret în regim de autostradă? Care este motivul pentru care prin Planul Național de Redresare și Reziliență nu s-a propus finanțarea întregului proiect al Autostrăzii Moldovei, de la Ploiești la Siret?”, sunt două întrebări adresate miniștrilor din cabinetul Cîțu.

Ioan Balan solicită insistent ca planurile Autostrăzii Moldovei să fie revizuite astfel încât aceasta să aibă traseul Ploiești-Pașcani-Suceava-Siret și să fie întreprinse demersurile necesare pentru ca finanțarea disponibilă prin PNRR să vizeze tot traseul autostrăzii, nu doar o parte.

”Consider că nu mai putem invoca la nesfârșit greșelile imense ale guvernelor PSD, ci avem datoria de a corecta problemele din anii trecuți și de a ne respecta angajamentele asumate în fața oamenilor”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan s-a adresat premierului României pe tema prelungirii Autostrăzii Moldovei până la Siret.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Deputatul Ioan Balan s-a adresat premierului României pe tema prelungirii Autostrăzii Moldovei până la Siret3.753

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei