Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 71 (7683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Protest extrem

130 de mineri de la Crucea au intrat în greva foamei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minerii de la exploatările de uraniu din județul Suceava au intrat în greva foamei ieri dimineață. Este vorba de circa 130 de persoane care au recurs la acest gest extrem după ce negocierile care se poartă la București pentru a le fi plătite drepturile salariale restante nu au avut nici un rezultat concret. Minerii au decis să apeleze la această formă extremă de protest pentru că nu li s-au achitat sumele prevăzute ca supliment alimentar antidot. Este vorba de 30 lei/zi, bani care nu au mai fost plătiți de un an de zile.

Minerii au încetat activitatea în urmă cu nouă zile, nemulțumiți că nu și-au primit drepturile financiare prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. La finalul săptămânii trecute, conducerea Companiei Naționale a Uraniului (CNU) a achitat salariile restante de două luni. Totuși, minerii nu au renunțat la protest și solicită să le fie plătite și celelalte drepturi. Oamenii sunt blocați în subteran la exploatările de la Crucea și Botușana și spun că s-au săturat de promisiunile celor din conducerea societății. Liderii de sindicat ai minerilor sunt la București de la începutul acestei săptămâni și discută cu reprezentanții Ministerului Energiei și ai Companiei Naționale a Uraniului. În urma discuțiilor, minerilor li s-a transmis că le pot fi achitate sume pentru o perioadă de doar 6 luni. Oamenii nu au fost de acord și au cerut ca toate restanțele financiare să fie plătite la zi. Cum nu s-a ajuns la un numitor comun, minerii au intrat în greva foamei pe o perioadă nedeterminată.

Mai trebuie spus că angajații Sucursalei Crucea a CNU nu au mai primit nici bonuri de masă de mai bine de un an de zile. În acest caz însă, în Contractul Colectiv de Muncă este stipulat că bonurile se dau doar dacă bugetul companiei o permite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 130 de mineri de la Crucea au intrat în greva foamei.
 Vizualizări articol: 1135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
130 de mineri de la Crucea au intrat în greva foamei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei