Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 53 (7665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Microbuzul implicat în accidentul de la Arbore avea scaune puse în plus. Șoferul, fără atestat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta Inspectoratului de Stat pentru Control în Transporturi Rutiere (ISCTR) în cazul accidentului cu 23 de răniți de la Arbore, în care a fost implicat un microbuz care transporta 19 elevi, a dus la depistarea a numeroase nereguli în cazul transportului școlar.

Deși microbuzul figura în certificat cu 15+1 locuri, în realitate în mașină erau 19+1 locuri. Practic, erau puse patru scaune în plus. Nici unul dintre locuri nu era prevăzut cu centură de siguranță. O altă mare problemă, șoferul microbuzului, Vasile Cazac, în vârstă de 42 de ani, din Milișăuți, nu avea atestat de competență profesională valabil, obligatoriu la transportul de persoane. Acesta avea un atestat expirat din 2018.

Florin Petru Homiuc, coordonatorul județean al ISCTR Suceava, a declarat pentru Monitorul de Suceava că firma care efectua transportul, pentru Liceul Tehnologic din Cajvana, a încasat amenzi care însumează 24.000 de lei. Controlul va continua și la sediul firmei.

Societatea este una puțin cunoscută pe piața transporturilor, Flalebed Milișăuți.

Strict referitor la accident, șoferul microbului nu are nici o vină. Ba mai mult, acesta a redus consecințele accidentului pentru că nu avea viteză.

 

Doar doi răniți au rămas internați

Din cercetările poliției rezultă că miercuri, în jurul orei 14.20, Gabriel Pîțu, în vârstă de 20 de ani, din Cajvana, în timp ce conducea un VW pe raza comunei Arbore, având direcția dinspre Arbore spre Cajvana, nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul Ford condus în fața sa de Liviu Bercea, în vârstă de 20 ani, din comuna Marginea, acesta oprind și semnalizând intenția de a vira la dreapta

Șoferul din Cajvana a văzut târziu mașina oprită, a tras brusc de volan stânga, acroșând ușor Fordul, după care a intrat pe contrasens, frontal în microbuz.

Nu mai puțin de 23 de persoane au fost transportate la spital în urma accidentului, un adevărat record. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului au fost mobilizate zece ambulanțe, atât de la Serviciul Județean de ambulanță, cât și ambulanțe SMURD. Acestea au transportat victimele la Spitalul Județean Suceava.

Din fericire, majoritatea nu a avut nimic grav.

Toți elevii de liceu aflați în microbuz, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, au suferit leziuni minore ori au fost duși la spital doar pentru investigații. 

Doar două tinere, pasagere în mașina intrată pe contrasens, au rămas internate. O leziune mai gravă are o tânără în vârstă de 21 de ani, o fractură de gambă stângă.

Oricum, având în vedere cum s-a petrecut accidentul, cu microbuzul răsturnat pe o parte și numărul de persoane implicate, se poate spune că evenimentul rutier a avut consecințe minime. 

După cum am arătat în exclusivitate încă din ediția de ieri a ziarului nostru, șoferul în vârstă de 21 de ani, din Cajvana, trebuia să fie în izolare la domiciliu, fiind întors din Anglia. Acesta urma să fie amendat pentru că nu a respectat măsura carantinării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Microbuzul implicat în accidentul de la Arbore avea scaune puse în plus. Șoferul, fără atestat.
 Vizualizări articol: 1131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Microbuzul implicat în accidentul de la Arbore avea scaune puse în plus. Șoferul, fără atestat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei