Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 53 (7665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnări pentru mai mulți tineri suceveni care se ocupau cu traficul de droguri

Miercuri, 10 Martie 2021 (08:56:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tribunalul Suceava s-a pronunțat vineri într-un dosar în care erau puși sub acuzare mai mulți tineri suceveni care se ocupau cu traficul de droguri. Doar o pedeapsă este cu executare, dar aici este vorba de un cumul de infracțiuni și de o pedeapsă cu suspendare mai veche care a fost revocată. Cel care va trebui să stea după gratii se numește Emmanuel Tiron și are 27 de ani, iar acum se află în arest preventiv după ce a fost închis încă de la jumătatea anului trecut.

Emmanuel Tiron a fost condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ,,trafic de droguri de risc și droguri de mare risc în modalitățile vânzării și deținerii, fără drept” (4 acte materiale), 1 an și 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „efectuarea, în mod neautorizat și fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată” (3 acte materiale), 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată” (2 acte materiale).

De asemenea, instanța a mai dispus anularea suspendării executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 11 luni închisoare aplicată într-un alt dosar mai vechi. În final, Emmanuel Tiron va avea de executat 5 ani de închisoare în regim de detenție. Instanța l-a mai obligat și la plata sumei de 21.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

În acest dosar s-au pronunțat condamnări și față de alte persoane. Minorul Andrei R. a primit 5 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept. Instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei stabilite, pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Marcel D. a primit o condamnare de 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept. Și în acest caz s-a dispus amânarea aplicării pedepsei stabilite, pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Radu-Robert Gavriliu a primit o condamnare de 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în modalitățile procurării, cumpărării, deținerii și alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept. De asemenea, a mai fost condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept”. Pedeapsa finală este de 1 an și 6 luni închisoare, dar nu în regim de detenție, ci cu suspendare sub supraveghere.

Trebuie menționat că aceste soluții nu sunt definitive și pot fi atacate la Curtea de Apel Suceava.

Față de alte două persoane judecate în același dosar,  cauza s-a disjuns și se va forma un dosar separat.

 

 În 2018 a intrat cu motocicleta într-un taxi și i-a fost extirpat un rinichi

Emmanuel Tiron a fost săltat în luna iulie a anului trecut de procurorii DIICOT Suceava pentru trafic de droguri, respectiv canabis și etnobotanice. Pe lângă problema legată de droguri, tânărul a fost prins la volanul unei mașini, deși nu are permis de conducere. Asta deși în urmă cu câțiva ani a fost implicat într-un grav accident de motocicletă, din care a scăpat cu viață cu multă șansă. Nici atunci nu avea drept de a conduce.

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Suceava, îl monitorizau de ceva vreme pe tânăr. Emmanuel Tiron a fost implicat într-un grav accident rutier în urmă cu trei ani. În iulie 2018, acesta a intrat cu motocicleta într-un taxi pe Calea Unirii, la intersecția cu drumul de acces dinspre parcarea Shopping City, după ce a trecut pe roșu în intersecție. Tânărul motociclist s-a ales cu multiple fracturi și leziuni grave ale organelor interne: un rinichi a făcut pur și simplu „explozie” și a trebuit extirpat. Atunci, la spital, în urma recoltării probelor de urină și de sânge s-a aflat că tânărul consumase cocaină. După o lungă perioadă de recuperare acesta și-a revenit, reluând, rezultă din anchetă, preocupările privind consumul, dar și traficul de droguri.

 

 Clienții săi, prinși cu substanțe interzise, au încercat în general să-l acopere – unul a declarat că a găsit canabis în parc

Cu referire la canabis, structurile de combatere a crimei organizate au date despre cel puțin trei livrări către grupuri de tineri, de cantități cuprinse între 0,86 grame și aproape 10 grame de canabis.

Consumatorii care au cumpărat canabis de la el au fost ulterior prinși cu substanțele interzise asupra lor, în mașini, într-o stație de autobuz, respectiv în parcuri.

Unul dintre tineri le-a declarat anchetatorilor că a găsit substanțele interzise pe raza parcului ”Trei Bărboși” din municipiul Suceava, după care, dacă tot avea canabis, și-a cumpărat grinder de tocat și foițe. În general, consumatorii au venit cu povești inventate referitoare la sursa drogurilor, încercând să-l protejeze pe Emmanuel Tiron.

Cu privire la etnobotanice, este vorba de cantități de până la 8 grame fragmente vegetale distribuite clienților. 

La perchezițiile făcute la locuința familiei lui Emmanuel Tiron s-au găsit recipiente, pungi și plicuri conținând fragmente vegetate susceptibile a fi substanțe cu efect psihoactiv, comprimate medicamentoase, un cântar electronic, telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, sume de bani în lei și valută, precum și înscrisuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnări pentru mai mulți tineri suceveni care se ocupau cu traficul de droguri.
 Vizualizări articol: 6469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condamnări pentru mai mulți tineri suceveni care se ocupau cu traficul de droguri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei