Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 22 (7634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Doi inconștienți s-au întâlnit în trafic

Doi tineri, judecați pentru un accident în care au murit alți doi tineri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au finalizat ancheta în cazul unuia dintre cele mai dramatice accidente din ultimii ani de la Câmpulung Moldovenesc. Doi tineri au murit în noiembrie 2019, după ce două mașini s-au ciocnit frontal la ieșirea din Câmpulung Moldovenesc spre Prisaca Dornei.

În centrul atenției a fost atunci șoferul unui BMW, care circula cu viteză, nu avea permis și asculta manele în mașină, conform unei înregistrări pe care pasagerul din dreapta sa o făcuse cu puțin timp înainte de accident. Totuși, ancheta ulterioară a indicat că accidentul efectiv a fost produs de celălalt șofer implicat, care a făcut o depășire pe linia continuă.

 

Viteză de ambele părți și depășire pe linia continuă. Avarii de 80% la ambele mașini 

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2019, în jurul orei 23.15, pe DN 17, la ieşirea din Câmpulung Moldovenesc spre Prisaca Dornei, pe porţiunea în linie dreaptă unde acum câţiva ani a mai avut loc un accident cu patru morţi, în urma impactului dintre două microbuze.

Din ancheta polițiștilor și a procurorului de caz de la Câmpulung Moldovenesc rezultă că inculpatul Alexandru Gabriel Rusu, în vârstă de 20 de ani, din Ostra, în timp ce conducea un VW Passat, din direcția de mers Câmpulung Moldovenesc spre Suceava, s-a angajat într-o depășire neregulamentară, pe porțiunea cu linia continuă și cu indicator de depășire interzisă, pătrunzând pe sens opus, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul BMW condus tot cu viteză excesivă de Marinel Andrei Pelinar, în vârstă de 31 de ani, din Vatra Moldoviței.
În urma accidentului au murit doi tineri, pasageri în cele două mașini. Și-au pierdut viața George Huţuleac, în vârstă de 24 de ani, din comuna Frumosu, pasager în BMW, cel care a fost în dreapta şoferului care a fugit, şi minorul Gabriel Claudiu Rusu, în vârstă de 17 ani, din comuna Ostra, pasager în VW-ul Passat condus de vărul său, tot dreapta față. Din accident a mai rezultat rănirea unui minor de 14 ani, pasager în VW.

Viteza mare cu care se deplasa reiese şi din faptul că cele două maşini care au intrat în coliziune au suferit avarii în proporţie de aproximativ 80%.

 

A fugit de la locul accidentului și a fost găsit a doua zi

Șoferul BMW-ului, Andrei Marinel Pelinar, nu a avut așadar o vină directă pentru accident, însă el a fost în centrul atenției imediat după tragedie. A fost singurul care a scăpat fără leziuni și a plecat de la fața locului. Acul vitezometrului maşinii BMW s-a blocat la peste 110 kilometri la oră. El a fost găsit a doua zi dimineaţă, la domiciliul surorii sale. Tânărul nu avea nici o leziune vizibilă, iar investigaţiile ulterioare au confirmat că nu avea nici leziuni interne sau cerebrale. Suspiciunea că acesta era beat nu a mai putut fi confirmată. Andrei Marinel Pelinar nu a deținut niciodată permis de conducere.

 

Cei doi șoferi vor fi judecați, fiecare pentru câte două infracțiuni

Ancheta accidentului nu a fost așadar una simplă, mai ales că în cadrul anchetei preliminare polițiștii nu au fost siguri de cum s-a produs tragedia. Inițial s-a crezut chiar că tânărul fără permis, fugar de la locul accidentului, a intrat cu mașina pe sens opus.

Până la urmă, ancheta continuată a stabilit o altă situație de fapt.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au decis ca Alexandru Gabriel Rusu, tânărul care ar fi intrat pe contrasens și ar fi provocat practic accidentul, să fie trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în timp ce celălalt șofer, Andrei Marinel Pelinar, va fi judecat pentru infracțiunile de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului.

Procesul în care vor fi judecați cei doi șoferi implicați în accident a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc.

Cei doi se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

 

Veselie și muzică la volum ridicat, în minutele dinainte de tragedie 

Imagini şocante au fost găsite în telefonul unuia dintre tinerii care au murit în groaznicul accident rutier petrecut în noiembrie 2019 la ieșirea din Câmpulung Moldovenesc spre Prisaca Dornei. În imagini a fost filmat șoferul BMW-ului, Marinel Andrei Pelinar, în vârstă de 31 de ani, din Vatra Moldoviţei (cel trimis în judecată pentru conducere fără permis și părăsirea locului accidentului). Cel care a făcut filmarea, de pe scaunul din dreapta, a fost George Huţuleac, în vârstă de 24 de ani, din comuna Frumosu, care câteva minute mai târziu a murit în accident. Pe înregistrare se aud manele la volum foarte puternic. Cei doi tineri erau foarte veseli, vociferau, iar cel de la volan agita o mână în aer şi spunea că se îndreaptă spre Benia (comuna Moldova Sulița). Suspiciunea că tânărul de la volan băuse nu s-a putut confirma, având în vedere că a fost găsit a doua zi, în jur de ora 10.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri, judecați pentru un accident în care au murit alți doi tineri.
 Vizualizări articol: 5262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi tineri, judecați pentru un accident în care au murit alți doi tineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei