Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 22 (7634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Căzuţi pe o planetă ostilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt diverse tipuri de căderi. În fotbal, imensa majoritate a celor angrenaţi în mecanism aratăde parcă adineaori au căzut din lună. Tot ce e în jurul lor le e străin, cel mai adesea şi cu un ridicat grad de ostilitate, cumva pe principiul eminescian "Duşmănit vei fi de toate, făr' a prinde chiar de veste!". Ieri, privind meciul dintre Academica(nici nu putea primi un nume mai breaz echipa asta, al cărei prim nume dăstartul unei cacofonii de-a dreptul "academice"!) Clinceni şi FC Botoşani, mi-am amintit de un meci de acum vreo 4 sau 5 ani, tot pe vremea asta, când SEPSI a jucat cu nu mai ţin minte care echipa, cred că FCSB, pe un teren îngheţat bocnă, unde victorie însemna să nu ieşi schilod de pe teren. Arbitrul de atunci, acum tocmai retrasul Avram, părea căzut şi el din altă galaxie, unde nu ninge şi deci nu îngheaţă nimic, niciodată, drept pentru care nu i-a trecut nicio clipă prin cap că ar fi putut amâna meciul. Ieri, "academicienii" clincenaţi (sau clincenişti!?) i-au poftit pe botoșăneni să joace pe o toloacă înnoroită cel puţin pe sfert, unde dacă ajungea mingea, murea acolo, iar dacă ajungea om, risca fractură de coloană, caactivistul de mediu. La sfârşitul meciului, băieţii se duelau în calcule procentuale: ăia ziceau că era noroi pe 25% din suprafaţa de joc, ăilalţi că pe 33%! Asta, în timp ce în studio un invitat zicea că doar două terenuri din toată ţara întrunesc condiţiile de joc pe vremea asta, adică au încălzire sub gazon. Zău, mă, LPF? Zău, mă, FRF? Dar licenţierea cum mă-sa se face, nu după regulamente? Păi dacă n-ai ce-ţi cere regulamentul, ce mă-ta cauţi tu, Clinceni, în prima ligă? Şi tu, Voluntari? Şi tu, fiecare din ceilalţi 12 care n-aveţi teren după reguli? De pe ce planetăaţi căzut, mă, pe Terra, unde, la paralela 45 de grade, sunt 4 anotimpuri, dintre care unul se numeşte iarna? Ştiţi cum a pierdut Botoşaniul? Păi, la o fază de rahat, pe la centru, un fotbalist a căzut în noroaiele alea, alunecând şi ducându-se sanie până l-a şters niţeluş cu gheatape un adversar. A luat absolut aiurea galben (urmat de roşu, că fusese al doilea!) de la un arbitru căzut şi el din Lună, unde se ştie că nu-i noroi, ci doar praf! Jucând cu un om în minus şi pe aşa un teren nenorocit, botoșănenii au cedat până la urmă, primind spre final golul decisiv, obosiţi să tot alerge prim mâlul tot mai gros. Cât timp ne vom comporta că marţienii, nu văd ce pretenţii putem avea să batem echipe de pe Terra. Nu mai bine ne batem noi cu noi, în noroi?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căzuţi pe o planetă ostilă.
 Vizualizări articol: 1276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Căzuţi pe o planetă ostilă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei