Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2020 - Anul XXV, nr. 274 (7579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cazuri delicate

Anchete fără răspunsuri certe în cazul unei femei ucise în bătaie și al unui bărbat găsit mort cu un foarfece în gât

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două cazuri de morți violente petrecute luna trecută în județul Suceava nu au fost elucidate încă de polițiștii judiciariști specializați în investigații criminale și de procurorii criminaliști care coordonează anchetele. Ambele cazuri sunt foarte delicate, de altfel fiind înregistrate ca fapte de omor, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Deocamdată nimeni nu este pus sub acuzare sau arestat pentru omor, deși cel puțin într-un caz este vorba cu certitudine de crimă.  

Sunt două drame care trebuie tratate la modul cel mai serios de anchetatori, pentru a nu se adăuga și altor dosare de omor sau de suspiciuni de omor care au rămas neelucidate de ani de zile.

 

Femeie bătută și ștrangulată în propria casă

O femeie în vârstă de 55 de ani, din satul Botoșenița Mare, comuna Calafindești, a fost găsită moartă în casă pe 23 octombrie, cu leziuni multiple. Ulterior, la necropsie s-a stabilit că femeia a fost ucisă, fiind bătută și sugrumată. Din informațiile noastre, s-a stabilit cu certitudine că moartea Rodicăi Olaru, în vârstă de 55 de ani, a fost una violentă, determinată de o asfixie mecanică prin compresiune. Femeia a fost strangulată în locuința sa, iar celelalte leziuni din zona feței arată clar că au legătură cu moartea acesteia, victima luptându-se pentru viața ei cu agresorul. Femeia a fost găsită întinsă pe spate pe patul din locuința sa, având mai multe leziuni pe față, zgârieturi și excoriații.

Ipoteza unui jaf a fost în mare parte exclusă, în casă fiind găsiți bani și telefoanele femeii, iar urmele de răvășire nefiind specifice unui tâlhar care a căutat bunuri.

Ancheta a fost preluată de judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist. Femeia avea conflicte cu unele rude, unul dintre suspecți fiind ginerele ei. Probele biologice ADN și testul poligraf ar putea aduce lămuriri decisive în acest caz. Se pare însă că nu există probe certe care să poată duce la punerea sub acuzare a unui suspect, astfel că ancheta este una destul de complicată. Asta deși aparent nu ar trebui să fie.

 

Soț mort, cu foarfeca înfiptă adânc în gât. Sinucidere sau crimă?

Celălalt caz de moarte violentă este de la Bunești, sat Uncești. Pe 10 octombrie, o femeie a sunat la 112 și a cerut ajutor, anunțând că soțul său face scandal și este plin de sânge. Personalul medical și polițiștii l-au găsit pe bărbatul de 57 de ani întins pe podeaua unei încăperi a locuinței, cu urme de tăiere la nivelul gâtului și o hemoragie masivă. Mihai Bologa, în vârstă de 57 de ani, deja agoniza și nu a mai putut fi salvat.

Soția acestuia a declarat că bărbatul a venit acasă în ziua tragică în jur de ora 14.00, fiind beat. Cei doi urmau să facă împreună zacuscă, însă s-a luat la ceartă. Femeia le-a spus polițiștilor că bărbatul a pus mâna pe un foarfece, amenințând că se sinucide, dar o va omorî și pe ea. Maria Bologa susține că de frică a părăsit curtea și a fugit. La revenire, l-ar fi găsit pe soț plin de sânge, rezemat de o ușă.

În acest caz nu este vorba decât de două variante: fie bărbatul s-a sinucis, fie a avut o altercație cu femeia, care, de furie sau de frică, ar fi putut să îl înțepe cu foarfeca.  

Din informațiile noastre, medicul legist care a efectuat necropsia a stabilit că leziunea a fost produsă de sus în jos, ceea ce pledează mai mult pentru faptul că bărbatul și-ar fi provocat singur rana fatală. Totuși, sunt multe elemente cu semne de întrebare, astfel că o expertiză trebuie să stabilească dacă soția este în mod cert nevinovată.

Și acest dosar este înregistrat ca faptă la omor, ancheta fiind coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. De asemenea, și aici se va ajunge probabil și la un test poligraf care să arate dacă soția este sinceră la întrebările esențiale.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchete fără răspunsuri certe în cazul unei femei ucise în bătaie și al unui bărbat găsit mort cu un foarfece în gât.
 Vizualizări articol: 3585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anchete fără răspunsuri certe în cazul unei femei ucise în bătaie și al unui bărbat găsit mort cu un foarfece în gât0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei