Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2020 - Anul XXV, nr. 274 (7579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

8 suceveni cu rezultat negativ la testul rapid antigen pentru Covid-19, diagnosticați pozitiv la testul RT PCR

Vineri, 20 Noiembrie 2020 (11:08:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Precizia testelor rapide antigen pentru depistarea persoanelor infectate cu SARS-Cov-2 nu este chiar cea așteptată de personalul medical și de populație. Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a primit de la Departamentul pentru Situații de Urgență 600 de teste rapide antigen destinate testării persoanelor care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe cu simptome de Covid-19.

Purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr.  Dan Teodorovici, a declarat, vineri, că până acum au fost utilizate 22 de teste rapide, dintre care 4 au fost cu rezultat pozitiv și 18 cu rezultat negativ. Întrebat dacă verificarea acestor rezultate s-a făcut ulterior prin testare RT PCR, de analiză moleculară, și cu ce rezultate, dr. Teodorovici a spus că toți cei 22 de pacienți simptomatici au fost ulterior testați RT PCR. Cele 4 persoane cu rezultat pozitiv la testarea rapidă au fost pozitive și la testarea RT-PCR, dar au fost de asemenea pozitivi, adică a fost detectată prezența virusului în organism, și 8 dintre cei 18 pacienți simptomatici care la testul rapid antigen au avut rezultat negativ. În ceea ce privește utilitatea testelor rapide, dr. Teodorovici a declarat că aceasta va putea fi apreciată după folosirea unui număr mai mare, măcar 200-300 de teste antigen, și comparație cu testarea RT -PCR.

Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat că cele 600 de teste rapide antigen primite de la DGSU sunt exclusiv pentru Unitatea de Primiri Urgențe. Spitalul a cumpărat alte 1.800 de teste antigen, din care au fost livrate până acum 800. Utilitatea lor este prematur de apreciat fiindcă abia au început să fie folosite. „Vreau să fac un screening la nivelul spitalului pentru a face o comparație”, a afirmat dr. Calancea.

Folosirea testelor antigen rapide pentru depistarea persoanelor infectate cu SARS CoV-2 vine ca urmare a unei recomandări a Comisiei Europene pentru statele membre, de utilizare a testelor rapide pe bază de antigen în zonele în care rata de pozitivare a testelor RT PCR este mai mare de 10%, în comunitățile în care transmiterea noului coronavirus este extinsă, pentru a identifica persoanele cele mai contagioase și pentru a reduce astfel presiunea asupra sistemelor medicale.„În astfel de situații, riscul de a nu detecta toate cazurile sau riscul de rezultate fals negative este echilibrat de rapiditatea obținerii rezultatelor și de posibilitatea de a face testare recurentă în cazul persoanelor declarate negative inițial”, arată Comisia Europeană, într-o recomandare emisă în data de 18 noiembrie a.c.. Dacă testele RT PCR pot confirma infecția cu SARS-CoV2 chiar și la persoanele care au trecut prin boală și nu mai sunt contagioase, chiar dacă mai au urme de virus în organism, testele antigen sunt eficiente când încărcătura virală este cea mai mare și persoanele infectate au un nivel de contagiozitate ridicat. Anticorpii se formează în organism la câteva zile după infectare, nu imediat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 8 suceveni cu rezultat negativ la testul rapid antigen pentru Covid-19, diagnosticați pozitiv la testul RT PCR.
 Vizualizări articol: 3520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
8 suceveni cu rezultat negativ la testul rapid antigen pentru Covid-19, diagnosticați pozitiv la testul RT PCR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei