Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2020 - Anul XXV, nr. 274 (7579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Metode

Transportatori de lemn amendați, după ce au încercat să păcălească vigilența polițiștilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două transporturi de lemn oprite în trafic de polițiști pentru control s-au dovedit a avea probleme în privința respectării documentației întocmite pentru însoțirea încărcăturii. În ambele cazuri responsabilii transportului s-au ales cu amenzi drastice, fiind confiscată și o cantitate de lemn ce nu putea fi justificată.

Ambele transporturi au fost oprite de polițiști în cursul zilei de miercuri, primul fiind identificat pe DN 17A, în comuna Marginea, de către polițiști ai Secției Rurale de Poliție din localitate. În jurul orei 13.30 autoutilitara VW condusă de un bărbat de 58 de ani din localitate a fost identificată circulând cu o încărcătură de 3 metri cubi, conform avizului emis în aceeași zi după ora 09.00 a dimineții. 

Aceeași autoutilitară însă fusese identificată în trafic în cursul dimineții, la ora 09.48, cu același aviz de însoțire.

Ulterior opririi de la 09.48, în urma activităților de patrulare efectuate în zonă, autoutilitara a fost depistată în timp ce se deplasa prin municipiul Rădăuți, prin fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, fără a fi încărcată cu materiale lemnoase, pe care cel mai sigur le descărcase deja.

Existând certitudinea că urmează să încarce din nou material lemnos, pe care să îl transporte în baza aceluiași aviz de însoțire, polițiștii au oprit din nou autoutilitara, dovedind astfel că bărbatul de la volan efectuase transporturi repetate de material lemnos.

Autoutilitara VW a fost descărcată și lemnul inventariat la Ocolul Silvic Marginea, constatându-se că aceasta era încărcată cu cantitatea totală de 3,0 metri cubi lemn foc de fag. Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de lemn confiscată.

 

Încurcătură în aviz cu esența lemnului transportat

În aceeași zi, în jurul orei 15.55, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Gălănești care executau controale pe DN 2 E, în comuna Voitinel, au oprit pentru control un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară marca Mercedes Benz cu remorcă, care transporta lemn rotund de rășinoase. În timpul primelor verificări efectuate cu privire la legalitatea transportului de material lemnos au fost depistate unele neconcordanțe între datele înscrise în avizele de însoțire a materialului lemnos și datele înscrise în aplicație, în privința materialul lemnos transportat în autoutilitară.

Pe avizul de însoțire apărea lemn rotund de molid, în cantitate de 18, 32 metri cubi, în timp ce în aplicația verificată de polițiști apărea aceeași cantitate de lemn de foc, esență fag. Având în vedere această neconcordanță, transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna, unde un inginer silvic a făcut inventarierea, constatând o cantitate de 17.96 metri cubi lemn de rășinoase. Diferența mică se înscria în limitele de toleranță admise de lege, însă transmiterea eronată a datelor operatorului din comuna Putna, privind înregistrarea unei alte specii a lemnului transportat, a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 3.000 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatori de lemn amendați, după ce au încercat să păcălească vigilența polițiștilor.
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transportatori de lemn amendați, după ce au încercat să păcălească vigilența polițiștilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei