Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2020 - Anul XXV, nr. 254 (7559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

1 noiembrie

Campania „Filantropie și-n pandemie”, eveniment online pentru sprijinirea căminelor de bătrâni din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Sectorul Social al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Instituția Prefectului - județul Suceava, Monitorul de Suceava, Televiziunea Intermedia Suceava, Asociația Șanse Egale, Valoare, Autoritate (SEVA) și Asociația Proiect Pro Europa organizează duminică, 1 noiembrie, începând cu ora 17:00, un eveniment caritabil intitulat „Filantropie și-n pandemie”. 
Este vorba de un eveniment caritabil online de lansare/prezentare de carte pastoral-misionară, la care vor participa, alături de alți invitați, preoți, profesori, reprezentanți ai unor instituții publice și ai societății civile, reprezentanți ai unor asociații de părinți și ai consiliilor elevilor. Cu banii donați în timpul evenimentului sau cu cei adunați din vânzarea de carte se vor achiziționa medicamente, materiale sanitare, echipamente de protecție destinate căminelor pentru persoane vârstnice din județul Suceava. 
 
 
Salon de carte virtual
În cadrul campaniei „Filantropie și-n pandemie” va fi organizat un salon de carte virtual, în care va fi prezentată și cea mai recentă carte a ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, intitulată „Familia și filantropia – două instituții divino-umane”. 
Despre această carte, prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar de specialitate religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a spus: „ÎPS Calinic ne oferă <o privire (ne)covențională în oglinda propriilor noastre vieți prin ochii teologului pasionat de drama familiei și de importanța filantropiei>, un volum ce conține <pagini consistente, scrise cu nerv și pasiune, exemplar documentate>, așa cum evidențiază și prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, în postfața volumului,  și care <oferă soluții și la marile patologii ale lumii de azi. Ele sunt ingenios formulate și subtil argumentate de autor, plecând de la sursele scripturale și de la învățăturile patristice. Aflăm din carte că orice formă de educație, terapie și intervenție socială  care neglijează componentele spirituale și religioase ale vieții umane este incompletă, ineficientă și sterilă. În viziunea autorului, rănile sociale sunt consecințele rănilor sufletești>”. Participanții pot să doneze orice sumă pentru un astfel de volum. 
 
O întâlnire-bucurie cu oameni care vor să ajute alți oameni
Cu fondurile adunate, organizatorii vor putea procura medicamente și dezinfectanți, măști și mănuși, combinezoane etc. pentru centrele de bătrâni greu încercate în această perioadă. Inspectorul școlar Daniela Ceredeev, inițiatoarea campaniei umanitare, ne-a spus că a fost aleasă ca zi de desfășurare ziua Sfinților doctori fără de arginți Cosma și Damian, 1 noiembrie, pentru că și cei doi sfinți „tămăduiau fără să aștepte nici o răsplată, doctori fără plată sau fără de arginți”. 
Campania „Filantropie și-n pandemie” este o inițiativă complementară de prevenire și management al situației generate de pandemia de COVID-19, în căminele de bătrâni din județul Suceava, având în vedere dificultățile cu care se confruntă căminele pentru persoane vârstnice în această perioadă. 
Evenimentul este organizat și în contextul anului 2020, proclamat de Patriarhia Română ca „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români și An omagial al pastorației părinților și copiilor”. 
Participanții la evenimentul de duminică, prin donațiile lor, vor ajuta la achiziționarea de medicamente, materiale sanitare, echipamente de protecție destinate căminelor pentru persoane vârstnice din județul Suceava, necesare întăririi măsurilor de igienă și control al bolilor transmisibile în aceste instituții. „O întâlnire-bucurie cu oameni care cred în puterea filantropiei de a schimba în bine viața celor mai mult încercați decât noi vă este la doar un click distanță. Completați formularul ca și cum ați completa un angajament de responsabilitate față de cei mai dragi vârstnici din viața voastră. Și încă de pe-acum, recunoștință! Înscrieri pe https://forms.gle/8v2388zSkWasfS8P8”, a completat inspectorul școlar Daniela Ceredeev. 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania „Filantropie și-n pandemie”, eveniment online pentru sprijinirea căminelor de bătrâni din județ.
 Vizualizări articol: 1267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campania „Filantropie și-n pandemie”, eveniment online pentru sprijinirea căminelor de bătrâni din județ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei