Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2020 - Anul XXV, nr. 254 (7559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Femeia găsită moartă la Calafindești fusese sugrumată, principalul suspect fiind chiar ginerele ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Moartea suspectă a Rodicăi Olaru, în vârstă de 55 de ani, din comuna Calafindești, s-a dovedit în urma efectuării necropsiei a fi una violentă, determinată de o asfixie mecanică prin compresiune. Femeia a fost strangulată în locuința sa, iar celelalte leziuni din zona feței arată clar că au legătură cu moartea acesteia, victima luptându-se pentru viața ei cu agresorul.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați vineri dimineață, în jurul orei 08.30, prin intermediul unui apel la 112, despre faptul că o femeie de 55 de ani, din satul Botoșănița Mare al comunei Calafindești, a fost găsită fără suflare în locuința ei. Apelul a fost dat de către un bărbat din orașul Siret, care venise în vizită la Rodica Olaru. Ea a fost găsită întinsă pe spate pe patul din locuința sa, având mai multe leziuni pe față, zgârieturi și excoriații.

La fața locului s-a deplasat în scurt timp o echipă operativă din cadrul IPJ Suceava, care a demarat cercetările. Femeia era cunoscută în localitate ca fiind consumatoare de băuturi alcoolice, însă modul în care a fost găsită a trezit suspiciunile anchetatorilor.

În timpul investigațiilor efectuate la fața locului de polițiștii criminaliști, pe masa din camera respectivă a fost găsită o bancnotă de 50 lei și cele două telefoane mobile ale victimei. Interiorul locuinței era dezordonat, însă obiectele nu prezentau urme de răvășire, excluzând astfel posibilitatea unui omor în scop de jaf.

În cursul zilei de sâmbătă, reprezentanții Serviciului de Medicină Legală au efectuat necropsia femeii, stabilind că moartea acesteia a survenit în urma unei asfixieri mecanice prin comprimare în zona gâtului, femeia fiind sugrumată cel mai probabil cu un tricou sau o haină avută la îndemână de agresor. În același timp, leziunile și excoriațiile din zona feței arată faptul că femeia s-ar fi luptat cu agresorul în ultimele momente de viață.

Echipa operativă care a efectuat cercetările la fața locului a dispus în continuare efectuarea unor investigații operative în zona comunei Calafindești, satul Botoșănița Mare, încercând să stabilească astfel împrejurările în care a survenit decesul femeii. S-a stabilit astfel existența unor conflicte între femeie și rudele acesteia, în special cu ginerele ei, însă bărbatul nu recunoaște vreo implicare în moartea femeii. Urmărirea penală a fost demarată in rem de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de ”omor”, urmând a-l prezenta pe suspect în fața aparatului poligraf, pentru a testa sinceritatea afirmațiilor sale. În același timp lui îi vor fi recoltate și probe biologice de ADN, care vor fi confruntate cu cele ale victimei. Cercetările continuă în acest caz până la stabilirea cu exactitate a circumstanțelor morții femeii și a autorului omorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeia găsită moartă la Calafindești fusese sugrumată, principalul suspect fiind chiar ginerele ei.
 Vizualizări articol: 1892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeia găsită moartă la Calafindești fusese sugrumată, principalul suspect fiind chiar ginerele ei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei