Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2020 - Anul XXV, nr. 254 (7559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Primarul Ion Lungu confirmă că Suceava intră în scenariul roșu și face un apel disperat: ”Purtați mască!”

Miercuri, 28 Octombrie 2020 (11:33:09)

Primarul Ion Lungu a confirmat că municipiul Suceava va intra în scenariul roșu, după ce numărul de infectări cu Covid-19 a trecut de 3 la mia de locuitori.

„În cursul zilei de azi este posibil să aflăm aceste măsuri dispuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Așa cum am spus, am intrat în scenariul roșu. O primă măsură care se ia în cazurile cu scenariu roșu este legată de purtatul măștii. Acest lucru se întâmplă în orașul nostru începând din data de 16 octombrie. Celelalte aspecte legate de funcționarea unităților comerciale, școlare vor fi propuse, așa cum am spus, de Direcția de Sănătate Publică și vor fi aprobate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Având în vedere că suntem într-o perioadă de vacanță pentru cei din învățământul primar și cei de la grădinițe, mi-aș dori ca grădinițele și creșa, cel puțin, să nu fie închise. Vom discuta acest aspect în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul Sucevei a făcut un noul apel către locuitorii orașului să poarte mască de protecție, o măsură care s-a dovedit eficientă în alte județe, cum ar fi Argeș.

„Dragi suceveni, fac un apel să facem tot posibilul să reducem numărul persoanelor active la mia de locuitori în așa fel încât să revenim la scenariul galben. Dacă se va păstra numărul de cazuri și dacă vom <progresa> zi de zi ca număr de cazuri active riscăm să ajungem într-o situație mai delicată, așa cum am fost în primăvară, ceea ce nu ne dorim. Nu dorim să ajungem în carantină. De aceea, dacă noi în primăvară am câștigat bătălia cu coronavirusul pe acea idee – <Stați acasă!> – și s-a redus numărul de cazuri de la 9,87‰ cât era la începutul lunii aprilie la 1,81‰ pe data de 13 mai, când am ieșit din carantină, de această dată sloganul este <Să purtați mască!>. Desigur că toți trebuie să purtăm mască și în spațiile închise și în cele deschise, în zonele aglomerate și în zonele neaglomerate, în instituțiile publice, în birouri. Trebuie purtate măști pentru că asta este realitatea și, altfel, riscăm să ne îmbolnăvim. De aceea, eu fac acest apel la suceveni de a respecta aceste reguli și mă refer îndeosebi la purtatul măștii și, așa cum am mai pus, la fel de importantă este păstrarea distanței fizice, sociale între cetățeni, precum și respectarea regulilor de igienă. Vreau să cred că sucevenii sunt conștienți de acest lucru, sunt responsabili și haideți să facem tot ce putem ca să revenim la scenariul galben”, a spus primarul Sucevei.

Acesta a mai menționat că restricțiile care se dau pe perioada scenariului roșu sunt pentru 14 zile, după care situația se reanalizează cu posibilitatea de revenire la scenariul galben.

”Să facem tot ce este posibil ca să limităm creșterea numărului de persoane active în orașul nostru. Este un lucru care nu este nici foarte simplu, dar nici imposibil. Repet: noi, în primăvară, am demonstrat acest lucru”, a mai menționat Ion Lungu.

Noile măsuri care privesc municipiul Suceava vor fi luate astăzi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ședință programată pentru ora 13.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Ion Lungu confirmă că Suceava intră în scenariul roșu și face un apel disperat: ”Purtați mască!”.
 Vizualizări articol: 6132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Primarul Ion Lungu confirmă că Suceava intră în scenariul roșu și face un apel disperat: ”Purtați mască!”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei