Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2020 - Anul XXV, nr. 254 (7559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință judecători

Un șofer care a omorât un biciclist și a fugit cu mașina în Italia, condamnat după mai bine de 4 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident cu final tragic petrecut tocmai în iulie 2016, la intrarea în Gura Humorului dinspre Păltinoasa, unde un biciclist care ieșise de la o nuntă a fost accidentat mortal de o mașină, șoferul continuându-și drumul, a ajuns la prima sentință în instanță abia la începutul lunii octombrie a acestui an.

Bărbatul care s-a aflat la volan, identificat de polițiștii rutieri de la Gura Humorului după o anchetă complexă, a scăpat ușor la prima instanță, cu o pedeapsă cu suspendare, deși a fost judecat, pe lângă ucidere din culpă, și pentru infracțiunile de ”părăsirea locului accidentului” și ”ștergerea urmelor accidentului”, două infracțiuni grave, care constituie circumstanțe agravante serioase.

Judecătorii au considerat totuși că inculpatul trebuie să se bucure de clemență, deși în mod evident acesta a făcut tot posibilul pentru a scăpa de răspundere în acest caz. Sentința nu este definitivă și irevocabilă.

 

Anchetă începută în condiții deloc prielnice - biciclist accidentat mortal pe timp de noapte, șofer fugar 

Ancheta cu privire la acest accident a fost una dificilă, în condițiile în care a fost înregistrată cu AN (autor necunoscut). Condițiile au fost total nefavorabile pentru polițiștii anchetatori. Biciclist accidentat pe timp de noapte, șofer fugar și indicii foarte puține la fața locului.

Ulterior, ancheta a fost îngreunată și de faptul că a presupus ca anchetatorii de la Gura Humorului să aibă corespondență cu autoritățile italiene. Asta pentru că șoferul care a dat peste biciclist a șofat până în Italia, după ce, pe drum, a făcut o escală, efectuând reparații la mașină.

La începutul lunii iulie a anului 2016, pe timp de noapte, în jurul orei 2.30, la Păltinoasa, zona de intrare în Gura Humorului, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din Păltinoasa, a ieșit de la o nuntă, pe bicicletă, spre casă. La scurt timp după ce a pătruns pe DN 17, el a fost lovit în plin de un autoturism, un Audi Q7 avea să se stabilească ulterior. Șoferul și-a continuat drumul fără a schița nici o intenție de a opri.

 

A reparat mașina pentru a nu atrage atenția, la puțin timp după accident 

Ulterior, în cadrul anchetei polițiștilor de la Formațiunea Rutieră Gura Humorului avea să se stabilească că șoferul fugar – Moldovan Ruslan, din Republica Moldova, a reușit să facă o serie de reparații urgente la mașină în zona Câmpulung Moldovenesc, după care, cu autoturismul care nu mai atrăgea atenția din cauza avariilor, și-a continuat drumul până în Italia.

Dacă ar fi rămas la fața locului, șoferul ar fi avut de suportat repercusiuni penale mult mai puține, având în vedere că și biciclistul a avut vină în producerea accidentului.

 

Termen de supraveghere de 4 ani

După o anchetă complexă, polițiștii au reușit să stabilească mașina implicată în accident, să o identifice, după care a urmat o corespondență cu autoritățile italiene. 

În cele din urmă s-a ajuns la Moldovan Ruslan, care a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Suceava în anul 2019.

Conform sentinței recente a Judecătoriei Gura Humorului, inculpatul a primit 2 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, 1 an și 6 luni de închisoare pentru ”părăsirea locului accidentului” și 1 an și 6 luni pentru ștergerea urmelor accidentului”.

În urma contopirii a rezultat pedeapsa cea mai grea, 2 ani, plus o treime din celelalte, în total 3 ani de închisoare. Judecătorii din Gura Humorului au dispus însă suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani de zile.    

Inculpatului i-au fost impuse mai multe obligații și restricții, având, printre altele, obligația de a se prezenta la Serviciul de Probațiune București, la datele fixate de acesta, și de a presta 120 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 București sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 2 București.

Acesta are impuse și alte obligații și restricții de la care nu are voie să se abată, în caz contrar riscând ca pedeapsa să fie transformată în una cu executare.

Judecătoria Gura Humorului a mai admis despăgubiri morale de 5.000 de euro și materiale de 500 de euro pentru urmașii decedatului. Valoarea despăgubirilor a fost deja contestată de părțile civile.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un șofer care a omorât un biciclist și a fugit cu mașina în Italia, condamnat după mai bine de 4 ani.
 Vizualizări articol: 2196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un șofer care a omorât un biciclist și a fugit cu mașina în Italia, condamnat după mai bine de 4 ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei