Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2020 - Anul XXV, nr. 254 (7559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parte de carte

Competențe digitale pentru mame tinere în cadrul cursurilor gratuite ale proiectului ”Mommypreneurs”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava continuă și în cadrul acestui an universitar implementarea proiectului ”Mommypreneurs”, un proiect dedicat dezvoltării antreprenoriale a tinerelor mămici, precum și pentru creșterea competențelor digitale ale acestora.

În cadrul aceluiași curs încheiat în cursul anului, 50 de mămici au reușit să înfrunte pandemia și să finalizeze cursurile de Antreprenoriat, pregătind la final planuri de afaceri competitive, a căror calitate a fost confirmată de către echipa de profesioniști de la USV. În același timp alte 32 de mame tinere beneficiare au absolvit cursurile de Competențe Digitale, ceea ce înseamnă că au învățat să creeze magazine online și site-uri.

Performanța mămicilor este cu atât mai remarcabilă cu cât ele au început cursurile fizic, în campus, dar au fost nevoite să le urmeze apoi în spațiul virtual. Activitățile de instruire au continuat fără probleme datorită experienței lectorilor și adaptării perfecte la noul context. Toate absolventele au primit diplome și au fost incluse într-o bază de date a USV, pentru a beneficia de alte oportunități de instruire și participare la proiecte care susțin comunitatea locală.

 

Cursuri gratuite, finanțate prin Granturile Spațiului Economic European

Cursurile din proiectul ”Mommypreneurs” sunt gratuite și se adresează în principal femeilor cu vârsta maximă de 29 de ani care se află în concediu de maternitate sau care au terminat concediul dar nu au un loc de muncă. Cele care aleg cursurile de instruire antreprenorială vor dobândi abilități și cunoștințe de bază juridice, financiare, de marketing, de operațiuni și de rețea,  necesare dezvoltării ideilor de afaceri, lansării de startup-uri și comercializării produselor  și serviciilor. Cursurile de IT se axează preponderent pe comerț electronic și web design. Subiectele care urmează să fie predate vor dezvolta cele mai solicitate abilități digitale pe piață în acest moment, la un nivel care nu necesită o experiență anterioară extinsă în domeniul IT.

Aceste cursuri sunt susținute de lectori angajați ai USV, afiliați la Facultatea de Inginerie Electrică şi Știința Calculatoarelor şi la Facultatea de Științe Economice şi Administrație Publică, toți cu experiență în predare și colaborare cu adulții. Proiectul este finanțat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene. El a demarat în ianuarie 2019 şi va fi implementat timp de 24 de luni, de către opt parteneri din șapte state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România şi Spania. Perioada de implementare a fost prelungită cu 3 luni, pentru a compensa decalajele apărute din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Înscrierile continuă și se fac prin completarea unui formular pe site-ul proiectului https://mommypreneurs.eu/. Mai multe informații puteți afla accesând pagina de Facebook a proiectului: Mommypreneurs România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Competențe digitale pentru mame tinere în cadrul cursurilor gratuite ale proiectului ”Mommypreneurs”.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Competențe digitale pentru mame tinere în cadrul cursurilor gratuite ale proiectului ”Mommypreneurs”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei