Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2020 - Anul XXV, nr. 248 (7553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Groaznic

Depresia și Covid-ul, combinația care a ”aruncat” de la etajul IV al unui bloc o profesoară de matematică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 43 de ani, din municipiul Suceava, a căzut, luni seară, de la etajul IV al apartamentului în care locuiește, pe strada Mărășești din Suceava. Personalul medical a găsit-o în viață, dar cu multiple leziuni. În scurt timp s-a aflat că femeia fusese externată din Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în aceeași zi, după ce fusese internată timp de câteva zile, fiind infectată cu coronavirus, cu o formă ușoară de boală. Inițial, a avut tratament la domiciliu câteva zile, apoi a mers la spital pentru că avea simptome digestive și a fost internată în sectorul Covid.

Pacienta a fost externată după ce la testarea RT PCR a avut rezultat negativ, prin urmare era vindecată de Covid-19. Pe de altă parte, aceasta se afla sub tratament de mai multă vreme pentru depresie. Prin urmare, este posibil ca această combinație, depresie-Covid, să o fi adus într-o stare delicată, posibil chiar și foarte confuză.

 

Sora a găsit-o căzută pe spațiul verde din fața balconului

Femeia în vârstă de 43 de ani este profesor de matematică la o școală din orașul Salcea. Este căsătorită, iar soțul său este plecat la muncă în străinătate.

Luni seară, în jur de ora 19.00, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că o femeie s-a aruncat de la balconul locuinței din municipiul Suceava, strada Mărășești.

Cea care a sunat la 112 a fost sora femeii, care s-a dus s-o viziteze și s-a alarmat când aceasta nu i-a deschis ușa și nici nu a răspuns la telefon. Ulterior, a găsit-o căzută pe spațiul verde din dreptul balconului. Personalul de pe ambulanță a preluat-o cu diagnosticul de politraumatism sever prin cădere de la înălțime. 

În urma căzăturii s-a ales cu fracturi costale, fractură de coloană, fractură de bazin, de femur și de gambă. A fost internata pe secția de Neurochirurgie – ATI și urmează să-i fie făcute mai multe intervenții chirurgicale.

Ieri, pacienta era mai stabilă hemodinamic în comparație cu seara precedentă, era conștientă și a discutat cu medicii. Aceștia spun că intervențiile chirurgicale pentru remedierea fracturilor vor fi prioritizate.

 

Stare de confuzie accentuată care a dus la accident sau tentativă de suicid?

Medicii psihiatri fac în mod evident legături între stările depresive și Covid-19 și spun că pacienții cu depresie sunt mult mai expuși la agravarea bolii în cazul în care sunt supuși unui stres major, cum este infectarea cu noul coronavirus. Vestea că sunt pozitivi la SARS-CoV-2 le accentuează depresia. De asemenea, psihiatrii afirmă că un număr semnificativ de persoane care au avut Covid au acuzat după boală o stare de „cap vătuit”, de confuzie. În aceste condiții, în cazul profesoarei nu poate fi exclusă o stare confuzională care să fi dus mai degrabă la o cădere accidentală decât la o tentativă de sinucidere.

Pacienți post-Covid își descriu adesea starea cu expresii de genul „nu mă mai recunosc”, „parcă nu mai sunt eu”, „nu mai am ideile clare în cap”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depresia și Covid-ul, combinația care a ”aruncat” de la etajul IV al unui bloc o profesoară de matematică.
 Vizualizări articol: 3614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Depresia și Covid-ul, combinația care a ”aruncat” de la etajul IV al unui bloc o profesoară de matematică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei