Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2020 - Anul XXV, nr. 248 (7553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilități

Finanțele sucevene le recomandă contribuabililor să folosească serviciile electronice oferite de ANAF

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava le recomandă contribuabililor utilizarea serviciilor electronice oferite de ANAF, având în vedere că este foarte importantă respectarea distanțării sociale. Finanțele sucevene au transmis că depunerea electronică a declarațiilor fiscale prezintă mai multe avantaje, printre care evitarea deplasărilor la sediile organelor fiscale, economisirea de timp și resurse, și, nu în ultimul rând, eliminarea formularelor în format hârtie. Astfel, contribuabilii au la dispoziție pe site-ul ANAF la secțiunea „Toate formularele cu explicații” atât formularele de utilizat, cât și instrucțiunile de completare a acestora.

Potrivit unei informări a Finanțelor sucevene, Spațiul Privat Virtual (SPV) este un serviciu destinat atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice sau entităților fără personalitate juridică. SPV permite obținerea informațiilor privind situația fiscală, depunerea electronică a declarațiilor fiscale și primirea electronică a documentelor și a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spațiul Privat Virtual au aceeași putere juridică, asemenea celor comunicate prin poștă sau la ghișeu. De asemenea, contribuabilii, persoane fizice sau juridice, care dețin certificat digital calificat pot solicita înregistrarea ca utilizator SPV. Persoanele fizice care nu dețin un certificat digital calificat pot solicita înregistrarea și pe bază de nume de utilizator și parolă. Acestea, pentru a se înregistra în Spațiul Privat Virtual fără a mai fi necesară deplasarea pentru autentificare la sediile ANAF, au posibilitatea de a opta ca autentificarea să se realizeze în mediul electronic, în baza unor documente emise de Ministerul Finanțelor Publice și/sau ANAF. Este vorba despre notificarea privind destinația sumei de 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit/unităților de cult, emise începând cu data de 05.03.2018, notificarea privind nedepunerea în termen a Declarației privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, emise începând cu data de 09.10.2017 sau notificarea privind îndeplinirea condițiilor de rezidență potrivit prevederilor art. 7 și art. 59 din Codul fiscal sau ale Convenției de evitare a dublei impuneri încheiate între România și alte state de către persoana fizică sosită în România pentru o perioadă mai mare de 183 de zile, emise începând cu data de 07.04.2020. La acestea se adaugă notificarea privind îndeplinirea condițiilor de rezidență potrivit prevederilor art. 7 și art. 59 din Codul fiscal sau ale Convenției de evitare a dublei impuneri încheiate între România și alte state de către persoana fizică plecată din România pentru o perioadă mai mare de 183 de zile, emise începând cu data de 07.04.2020, notificarea privind nedepunerea în termen a declarației de venit, emise începând cu data de 9.01.2017, notificarea privind nedepunerea la termen a declarației de impunere (emise începând cu data de 9.01.2017), decizia de impunere, emisă începând cu anul 2013, decizia referitoare la obligații de plată accesorii, emisă tot cu anul 2013, somațiile emise începând cu data de 01.01.2015 și numărul scrisorilor primite în anul 2018 de la Ministerul Finanțelor Publice, referitoare la înrolarea în acest serviciu.

 

Serviciul Spațiul Privat Virtual este gratuit și disponibil 24 de ore din 24

Identificarea persoanelor fizice care doresc să se înregistreze în SPV poate fi efectuată de la distanță și prin intermediul unei sesiuni video, respectiv o identificare vizuală online. Pentru identificarea vizuală online este necesar ca persoanele fizice să se programeze online prin intermediul aplicației dedicate, disponibilă pe site-ul www.anaf.ro. Programarea online trebuie efectuată în termen de zece zile de la momentul înregistrării în SPV. În situația în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

Finanțele sucevene au mai transmis că Serviciul Spațiul Privat Virtual este ușor de accesat, direct din site-ul www.anaf.ro, este gratuit și disponibil 24 de ore din 24. Accesarea serviciului "Spațiul privat virtual" se realizează din pagina principală a site-ului ANAF www.anaf.ro, secțiunea „Servicii Online - Serviciul înregistrare/înrolare persoane fizice și juridice Spațiul Privat Virtual”.

În același timp, începând cu data de 1 iulie 2020, contribuabilii au la dispoziție două variante de fișă pe plătitor ce pot fi descărcate, la cerere, din Spațiul Privat Virtual, respectiv una simplificată, în care sunt datele care nu mai prezintă interes și o altă fișă în format excel, care cuprinde istoricul datelor, pentru a putea avea o imagine prelucrabilă a situației fiscale.

Nu în ultimul rând, potrivit informării AJFP Suceava, Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală au dezvoltat și implementat noi facilități ale serviciului Spațiul Privat Virtual. Astfel, titularul contului SPV are posibilitatea de a plăti, în numele oricărei alte persoane fizice, impozite sau contribuții evidențiate în Declarația unică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanțele sucevene le recomandă contribuabililor să folosească serviciile electronice oferite de ANAF.
 Vizualizări articol: 1486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanțele sucevene le recomandă contribuabililor să folosească serviciile electronice oferite de ANAF0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei