Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2020 - Anul XXV, nr. 248 (7553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe timp de pandemie

Muzeele din Suceava, inclusiv Cetatea de Scaun, în picaj accelerat în privința numărului de vizitatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pandemia a dat peste cap multe afaceri, iar unii oameni și-au regândit modul de viață. Asta include și vizitele la muzee, iar cele din Suceava nu fac excepție de la regulă. Datele puse la dispoziție de conducerea Muzeului Național al Bucovinei arată o scădere drastică a numărului de vizitatori, cifrele fiind, de departe, cele mai proaste din istoria recentă a instituției. Picajul s-a menținut și în cazul Cetății de Scaun, acolo unde evenimente precum ”Festivalul Medieval”, ”Bucovina Rock Castle” sau ”Târgul Meșterilor Populari” aduceau clienți importanți. Cele mai dezastruoase luni au fost aprilie și mai, când Suceava s-a aflat în carantină, iar activitatea multor instituții a fost sistată fizic. Dacă în luna mai s-au înregistrat 305 vizitatori la toate obiectivele care se află în administrarea Muzeului Național al Bucovinei, în luna aprilie numărul vizitatorilor a fost zero. În comparație, în lunile aprilie și mai din 2019, instituția a avut 38.559 de vizitatori, respectiv 48.180. În primele trei trimestre ale anului 2019 s-au înregistrat 327.395 de vizitatori, în timp ce în perioada de comparație din 2020 numărul celor care au trecut pragul muzeelor și al Cetății de Scaun a fost de doar 79.059, adică un sfert față de anul anterior.

 

Cetatea de Scaun a Sucevei a avut un număr diminuat de vizitatori față de anul trecut

În ceea ce privește cea mai importantă atracție a municipiului Suceava, Cetatea de Scaun, luna august era de obicei una cu foarte mulți vizitatori, tocmai datorită evenimentele care se organizau aici. Lipsa acestora a dus la o scădere drastică a numărului de vizitatori. Dacă în august 2019 au fost 62.874 de oameni, în luna august a acestui an s-au înregistrat doar 24.167 de vizitatori, iar comparațiile pot continua și pentru celelalte obiective ale Muzeului Național al Bucovinei. În plus, unele case memoriale din județ, cum ar fi cea a lui Nicolae Labiș, de la Mălini, au rămas închise pentru că nu se poate asigura fluxul prevăzut de lege.

Emil Ursu, directorul Muzeului Național al Bucovinei, preconizează și pentru ultimul trimestru al anului 2020 o scădere drastică a numărului de vizitatori. ”În general, în semestrul patru aveam vizitatori din rândul elevilor, cu <Săptămâna altfel>. Or, acum dacă sunt foarte multe școli unde învățământul se face online, iar măsurile sanitare implică anumite restricții, nu cred că vor fi multe școli care vor veni să ne treacă pragul”, a arătat Emil Ursu.

Acesta a menționat că instituția pe care o conduce a încercat să interacționeze cu publicul prin intermediul internetului și, în mare măsură, a și reușit.

”Pe partea de online spun eu că ne-am descurcat bine și am avut câteva milioane de urmăritori, cu mult peste ce au avut alte muzee importante din țară. Asta nu înseamnă că am și încasat bani, iar pentru a menține pe linia de plutire o instituție, în special una de cultură, este nevoie și de o componentă financiară semnificativă. Sperăm ca anul 2021 să fie unul diferit de cel care se apropie de final”, a concluzionat Emil Ursu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzeele din Suceava, inclusiv Cetatea de Scaun, în picaj accelerat în privința numărului de vizitatori.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Muzeele din Suceava, inclusiv Cetatea de Scaun, în picaj accelerat în privința numărului de vizitatori5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei