Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2020 - Anul XXV, nr. 248 (7553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Situația Covid-19 în județul Suceava, în ultimele 3 săptămâni

Miercuri, 21 Octombrie 2020 (20:39:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza statistică în contextul pandemiei Covid-19, realizată de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, pentru perioada perioada 1-21 octombrie a.c, le-a fost prezentată, miercuri, membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, după care a fost dată publicității. Situația CJCCI a fost întocmită pe baza datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava și a avut în vedere următoarele aspecte: situația centralizatoare cu privire la: persoane testate, persoane cu rezultat pozitiv, teste negative, teste incerte, persoane internate în spital/externate, persoane vindecate, persoane decedate; incidența cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori la nivel de județ în perioada 1-21 octombrie; situația națională a cazurilor de Covid-19 și repartizarea acestora pe județe; evoluția situației persoanelor aflate în carantină/ieșite din carantină, izolare/ieșite din izolare, precum și incidența cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori la nivelul UAT-urilor din județul Suceava de la începutul lunii și până în prezent (cu focare și fără focare). De asemenea, s-a prezentat evidența paturilor ATI – sector Covid – 19, la nivelul județului Suceava și situația paturilor ATI, grad de ocupare, la nivelul județului. Toate graficele prezentate de noi sunt cele transmise oficial de CJCCI.

 

 Joi, DSP Suceava va solicita Ministerului Sănătății ca și alte spitale din județ să trateze pacienți cu forme ușoare de Covid

 

Conform analizei, până la această dată în județul Suceava au fost testate 65.226 de persoane, dintre care 8.103 au avut rezultat pozitiv, 52.123 au avut rezultat negativ și 2083 au avut rezultate incerte. Un număr de 4.814 dintre sucevenii cu rezultat pozitiv au fost internați în spital. Din numărul total de suceveni depistați pozitivi, 6.338 au fost declarați vindecați. Un număr de 467 de persoane confirmate cu noul coronavirus au decedat. Precizăm că în conformitate cu statistica medicală, „externat” poate fi „externat vindecat” sau „decedat”.

Concluzia membrilor CJSU, după prezentarea analizei, a fost că situația epidemiologică la nivelul județului Suceava impune adoptarea de măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, prevăzute de Hotărârea Guvernului României nr. 856/2020.

Conform unui comunicat de presă remis de Prefectura Suceava, în funcție de caracteristicile județene, de afecțiunile asociate și de posibilitatea asigurării circuitelor separate pentru pacienții suspecți cu virusul SARS-COV-2 până la confirmarea prin testare, precum și de posibilitatea tratării formelor ușoare de pacienți Covid-19, Direcția de Sănătate Publică Suceava poate stabili și alte unități sanitare pentru internarea acestor pacienților cu Covid-19.

În acest sens, directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a precizat că joi dimineață va înainta către Ministerul Sănătății lista cu suplimentarea de unități sanitare de suport Covid-19 destinate tratării pacienților cu forme ușoare.

 Ulterior, propunerea DSP Suceava va fi supusă aprobării CJSU Suceava în ședința extraordinară de joi, în care vor fi analizate și propunerile privind adoptarea unor măsuri suplimentare la nivelul unor localități din județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Situația Covid-19 în județul Suceava, în ultimele 3 săptămâni.
 Vizualizări articol: 4567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Situația Covid-19 în județul Suceava, în ultimele 3 săptămâni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei