Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2020 - Anul XXV, nr. 238 (7543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectul infectărilor

Lista restricțiilor propuse de DSP pentru municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava riscă să ajungă din nou într-o perioadă critică, cu fel de fel de restricții și activități economice și culturale închise, din cauza creșterii accelerate a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Cauza o reprezintă depășirea limitei de 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori, pentru care în București și alte localități din țară s-au impus deja restricții.

Mai exact, după ce în ultimele trei zile s-au înregistrat peste 200 de cazuri noi de infectări cu COVID-19 la nivelul județului, municipiul Suceava a “sărit” la un indice al îmbolnăvirilor de 1,56 la mia de locuitori, situația fiind discutată joi după-amiază în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Măsura de închidere a restaurantele, cafenelelor, cinematografelor și sălilor de spectacol, interzicerea evenimentelor precum nunți, botezuri, cumătrii, precum și alte restricții, cu caracter local, au fost discutate joi timp de mai multe ore, fără a se ajunge la o decizie finală.

Tocmai de aceea discuțiile vor fi reluate vineri, cu o analiză a îmbolnăvirilor din ultimele 14 zile, la solicitarea prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan.

 

Lista măsurilor restrictive care ar urma să fie aplicate timp de două săptămâni

Joi seara am aflat și măsurile concrete propuse de Direcția de Sănătate Publică Suceava pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus pentru municipiul Suceava, acestea urmând să fie discutate vineri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

1. Obligativitatea purtării măștilor de protecție, pentru toată lumea, pe o rază de o sută de metri în jurul unităților școlare - grădinițe, școli, licee, universitate, în municipiul Suceava.

2. Obligativitatea purtării măștii de protecție în spații aglomerate, respectiv piețe agroalimentare, bazar, stații de transport public, peroanele gărilor, spații de agrement și obiective turistice.

3. Suspendarea activității instituțiilor care organizează spectacole și concerte, dar și a cinematografelor, timp de două săptămâni.

4. Interzicerea spectacolelor și/sau concertelor și a altor activități culturale, pentru o perioadă de două săptămâni.

5. Activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul unităților de cazare de pe raza municipiului Suceava va fi permisă doar pentru clienții cazați.

6. Primăria Suceava va fi obligată să suplimenteze cu 20 de autobuze numărul celor aflate pe trasee, în vederea evitării aglomerării.

7. Măsurile vor fi completate prin intensificarea verificărilor în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și în perimetrul unităților școlare.

Din măsurile propuse, o serie de semne de întrebare se ridică în privința activității restaurantelor, nefiind clar dacă măsura le vizează și pe cele care nu sunt integrate în unități de cazare, ci au o activitate de sine stătătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lista restricțiilor propuse de DSP pentru municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 4997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Lista restricțiilor propuse de DSP pentru municipiul Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei