Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2020 - Anul XXV, nr. 238 (7543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

”Surpriza” polițiștilor

Banda de cuie a polițiștilor a făcut ”praf” cauciucurile unui microbuz burdușit cu țigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un microbuz încărcat cu o cantitate foarte mare de țigări, care era însoțit de un autoturism, al cărui șofer a obstrucționat un echipaj de poliție, a fost oprit după o urmărire ca-n filme, în care polițiștii au tras mai multe focuri de armă. Nu însă focurile de armă au oprit mașina de această dată.

Polițiștii din echipajul venit în ajutor au folosit pentru prima dată banda de cuie, acel dispozitiv care se aruncă în fața mașini urmărite și îi distruge pneurile. 17 astfel de dispozitive sunt în dotarea polițiștilor, care probabil vor fi încurajați mai mult să le folosească după ce acum și-au dovedit eficiența. 

 

Un autoturism pe post de baraj în calea poliției

În noaptea de 7 spre 8 octombrie, polițiștii de la Vicovu de Sus au obținut date cu privire la un transport mare de țigări de contrabandă, făcut cu un microbuz. Aceștia au cerut sprijin mai multor echipaje, inclusiv Serviciului Rutier Suceava. 

În jurul orei 2.15 din noapte, pe raza comunei Straja, polițiștii au reperat în trafic microbuzul suspect, care era secondat de un autoturism.

”A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, însă cele două vehicule nu au oprit, plecându-se în urmărirea lor, cu folosirea semnalelor acustice și luminoase. Șoferul autoturismului care seconda microbuzul a efectuat manevre constante de șicanare în trafic a autospecialei și de blocare a accesului acesteia pentru a asigura scăparea microbuzului”, se arată într-un comunicat al polițiștilor suceveni.

Pe timpul urmăririi polițiștii au tras focuri de armă, atât în plan vertical, cât și spre mașini, însă se pare că acestea nu și-au atins ținta.

 

Fugarul nu intenționa să oprească la filtru dar...

Un alt echipaj angrenat în acțiune a instituit un filtru rutier pe raza orașului Vicovu de Sus.   

Șoferul nu a dat nici de această dată semne că va opri la semnal, iar polițiștii au folosit noul dispozitiv, banda de cuie care se aruncă pe carosabil, în fața mașinii al cărei șofer refuză să oprească. După ce a luat în plin banda de cuie, șoferul a mai rulat mai puțin de doi kilometri. Cu roțile distruse, fără a mai putea rula cu viteză mare, acesta a oprit și a fugit pe jos, abandonând microbuzul.

Polițiștii au avut ca prioritate asigurarea pazei microbuzului, care era burdușit cu țigări. Așa se face că cei doi șoferi (cel al microbuzului și cel al autoturismului) și-au pierdut urma în noapte, fugind pe jos.

 

Peste 76.000 de pachete de țigări

În urma inventarierii a rezultat că în microbuz erau transportate nu mai puțin de 76.149 de pachete de țigarete, de proveniență extracomunitară, cea mai mare captură din acest an a polițiștilor suceveni.  

Acest prim caz în care benzile de cuie s-au folosit demonstrează că acestea sunt un mijloc eficient în cazurile de șoferi care nu opresc la semnal și se angajează în urmăriri periculoase.

Ancheta din dosarul de contrabandă continuă, în vederea identificării celor care s-au aflat la volanul celor două mașini. Având în vedere cantitatea transportată se poate vorbi probabil de o adevărată rețea. 

 

Benzile de cuie, ”surpriza” polițiștilor pentru teribiliștii care nu vor să oprească la semnal

Monitorul de Suceava a relatat în exclusivitate la începutul lunii septembrie că Poliția Română a alocat 17 astfel de dispozitive de blocare trecere (benzile de cuie) pentru Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Cele 17 dispozitive au fost alocate pentru a exista câte un astfel de dispozitiv la fiecare poliție de municipiu sau oraș, plus unul pentru Serviciul de Poliție Rutieră Suceava.

Ca mod de folosire, banda de cuie este în forma unui rulou, pe care polițistul o desface pe carosabil, în fața mașinii care nu oprește la semnal. Cuiele avariază grav pneurile mașinii, fugarul de la volan neavând cum să mai continue cursa, cel puțin nu cu viteză mare.

Este evident că trebuie ceva precizie în folosire, polițistul care aruncă dispozitivul în fața mașinii fiind nevoit să își asume și anumite riscuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Banda de cuie a polițiștilor a făcut ”praf” cauciucurile unui microbuz burdușit cu țigări.
 Vizualizări articol: 2905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Banda de cuie a polițiștilor a făcut ”praf” cauciucurile unui microbuz burdușit cu țigări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei