Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2020 - Anul XXV, nr. 238 (7543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

Numărul studenților la USV a depășit 10.000, după cea mai de succes admitere din ultimii 9 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După o admitere care a înregistrat și în acest an o creștere a numărului de studenți admiși la specializările din oferta generoasă a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, instituția de învățământ a înregistrat un număr de studenți care a depășit pragul de 10.000. Mai precis, 10.174 de tineri studiază astăzi la USV, numărul acestora crescând începând cu admiterea din cursul anului 2017 cu circa 600 de studenți anual. Această creștere constantă înregistrată în ultimii 4 ani a făcut ca și cerințele legate de locurile de cazare în cămine să crească, ducând uneori la imposibilitatea cazării unui număr important de studenți în spațiile oferite de universitate. Neajunsul constatat a dus la elaborarea unui plan de dezvoltare a spațiilor de cazare, începând cu renovarea și extinderea celor deja existente și până la achiziția unor spații noi, care să satisfacă cererile în creștere.

 

Creșterea numărului de studenți, o recunoaștere și o dovadă de încredere în USV

Numărul studenților înmatriculați în cadrul universității sucevene a scăzut începând cu adoptarea unei noi Legi a Educației în anul 2011. În urma reducerii numărului de locuri cu 20% și a finanțării cu aceleași procente, imaginea negativă a declasării universității a creat un efect cumulativ maxim, ajungându-se astfel la 7.400 de studenți în perioada anilor 2014-2016. Începând cu anul 2017 însă creșterea a fost constantă la USV cu circa 600 de studenți pe an, ducând în toamna acestui an la depășirea numărului de 10.000 de înmatriculări.

Rectorul universităţii, prof. dr. ing. Valentin Popa, remarca în urmă cu câteva zile:

”Privind retrospectiv, constatăm că am avut cea mai de succes admitere din ultimii 9 ani, fapt care ne onorează și atestă că parcursul universității noastre se bucură atât de recunoaștere, cât și de încredere în rândul comunității pe care o deservește.

Doresc să adresez un călduros bun venit și celor peste 500 de boboci cu domiciliul în afara granițelor României, care provin preponderent din Republica Moldova și Ucraina, dar și din Turcia, Siria, China, Nigeria, Ghana, Camerun, Israel, Djibouti, cărora li se alătură alți 15 studenți veniți în programul Erasmus+ din Spania, Portugalia și Turcia. Studenții străini reprezintă astăzi aproape 15% din populația școlară a Universității <Ștefan cel Mare> din Suceava. Consider că acest procent este unul important în contextul actual, când pandemia a afectat puternic circuitele umane internaționale.”

 

Program de investiții pentru creșterea numărului de locuri de cazare în cămine

Creșterea numărului de studenți a dus în același timp la demararea unor eforturi ale administrației USV în privința asigurării unui număr mărit de locuri de cazare în spațiile universității. Pașii trebuie parcurși în ritm alert, astfel ca în următorii ani numărul de locuri de cazare să crească substanțial.

Rectorul Valentin Popa declara la începutul anului universitar: ”Doresc să menționez faptul că, gândindu-ne la asigurarea celor mai bune condiții pentru studenții noștri, am demarat procedura în vederea negocierii achiziționării de noi spații cu destinația de cămine studențești, astfel încât în maximum 2 ani să putem asigura cel puțin 600 de noi locuri de cazare.”

Aceste lucrări și achiziții noi cuprind extinderea și reamenajarea căminului studențesc nr. 1 din campusul universității, renovarea și amenajarea căminului din incinta Colegiului Alimentar, achiziționat de universitate. În același timp conducerea USV a demarat oficial acțiunea de evaluare, iar după aprobarea ministerului va trece la negocieri în limita sumelor aprobate pentru achiziționarea unui imobil cu 10 etaje în zona OMV Obcini, având destinația de cămin studențesc. Una dintre priorități o constituie și proiectarea și realizarea unui nou cămin studențesc de 800 de locuri pe terenul cu destinația campus universitar, deținut de USV în comuna Moara. Toate aceste eforturi de creștere a capacității de cazare vor duce în următorii ani la acoperirea întregului necesar de cazare al universității sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul studenților la USV a depășit 10.000, după cea mai de succes admitere din ultimii 9 ani.
 Vizualizări articol: 2930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Numărul studenților la USV a depășit 10.000, după cea mai de succes admitere din ultimii 9 ani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei