Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2020 - Anul XXV, nr. 226 (7531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări finalizate

Primarul din Adâncata, Viorel Cucu, și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au inaugurat trei investiții în valoare de peste 1,8 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Adâncata, Viorel Cucu, și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, au inaugurat, joi, trei investiții importante din această comună, în valoare de peste 1,8 milioane de euro. Viorel Cucu și Gheorghe Flutur, alături de mai mulți cetățeni din comună, au inaugurat noul dispensar medical, o grădiniță cu program normal și căminul cultural modernizat. Viorel Cucu a ținut să precizeze că dispensarul medical și grădinița sunt construcții noi, realizate prin proiecte finanțate prin PNDL, fiecare cu valoarea de aproximativ 600.000 de euro. El a adăugat că proiectul pentru reabilitarea căminului cultural, de 650.000 de euro, a fost realizat cu fonduri europene, prin AFIR.

Noul dispensar medical din Adâncata are două cabinete pentru medici de familie și unul pentru un medic stomatolog, iar la etajul clădirii a fost amenajat un apartament de serviciu, Viorel Cucu precizând că primăria a asigurat fondurile pentru dotările dispensarului. Viorel Cucu a făcut referire și la lucrările de la Căminul Cultural, precizând că acesta a fost reabilitat și modernizat în totalitate, fiind realizate rețele de apă și canalizare și sistemul de încălzire centralizată. De asemenea, a fost refăcută scena căminului, s-a achiziționat un sistem nou de iluminat și de sonorizare, proiectul incluzând și achiziționarea a zece perechi de costume populare, instrumente muzicale și un sistem nou de proiecție. Primarul din Adâncata a mai spus că în clădirea căminului cultural a fost amenajată o sală de lectură, o sală în care au fost montate șase calculatoare, dar și un muzeu în care vor fi expuse obiecte tradiționale și costume populare care vor fi donate de locuitorii comunei.

Prezent la inaugurarea acestor obiective, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să-l felicite pe primarul Viorel Cucu pentru tot ceea ce a făcut în Adâncata. „Domnul Viorel Cucu este un primar de toată isprava al județului Suceava și faptele vorbesc. Unii să spună că sunt prea multe panglici tăiate. Cred că nu noi suntem vinovați, ci primarul, dar e o vină pozitivă pentru că a făcut atât de multe obiective. Aici avem un dispensar modern de tip european, care poate fi oricând și în Suceava, cu două spații pentru medicul de familie, un cabinet stomatologic, iar în mansardă o locuință pentru medic, ceea ce este foarte important pentru a permanentiza medicii aici. Un dispensar cu toate dotările, ceea ce este un mare câștig pentru locuitorii din Adâncata. În multe locuri din județul Suceava s-au construit astfel de dispensare, la Salcea, Frumosu, la Comănești și aș putea continua. Asta înseamnă siguranță pentru populație. Mai ales acum când omenirea trece prin această grea încercare legată de pandemie. Cât de mult contează să nu fugă toată lumea la urgențe la Suceava, ci să primească o consultație aici. Sincer îl felicit pe primarul Viorel Cucu. Un primar care a fost și rămâne un primar extrem de bătăios pentru locuitori. Mulți și-ar dori un astfel de primar”, a spus Flutur.

El a adăugat că Adâncata a devenit un model pentru comunele apropiate, iar locuitorii acestora dau ca exemplu investițiile de aici. „Eu îi transmit următorul mesaj primarului. Ați intrat în Europa. Pentru că una e să intrăm pe hârtie declarativ și alta este să simți că ai intrat în Europa. Pentru că unde m-am dus în localitățile din jur, în întâlnirile publice, oamenii au dat exemplul Adâncata. Vrem și noi ca la Adâncata, au spus ei. Nu vă dați seama cât de important este un model, un reper. Și oamenii spuneau: cum la Adâncata s-a putut? Vrem și la noi, la Hănțești, la Zvoriștea sau Zamostea. Dincolo de invidia pe care probabil ați creat-o, sunteți o locomotivă și oamenii compară”, a arătat președintele CJ Suceava, care a amintit și de investițiile importante realizate în modernizarea școlilor și a drumurilor din această comună. El a ținut să precizeze că Primăria Adâncata a fost sprijinită de actualul Guvern Orban în alocarea de fonduri pentru finalizarea acestor proiecte, la ultima rectificare bugetară. De asemenea, Gheorghe Flutur a amintit de un alt proiect important care urmează să fie realizat în Adâncata, respectiv construirea rețelei de gaze naturale. El a spus că zilele trecute a semnat certificatul de urbanism pentru construcția rețelei de gaze naturale în comunele Adâncata și Hănțești.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a precizat că știe că locuitorii acestei comune au o dorință foarte mare, și anume asfaltarea drumului care face legătura cu orașul Dorohoi, în județul Botoșani. „Mă voi ține de Compania de Drumuri Naționale pentru asfaltarea drumului spre Dorohoi, pentru că aici este un lucru rămas în urmă, dar asta nu a depins nici de primar, nici de mine”, a spus Flutur.

 

Viorel Cucu anunță că în maximum două săptămâni depune cererea de finanțare pentru rețeaua de gaze naturale

La rândul său, Viorel Cucu a ținut să-i mulțumească lui Gheorghe Flutur pentru sprijinul acordat, precum și actualului Guvern pentru sprijinul financiar. Viorel Cucu a declarat că atunci când a preluat funcția de primar în Adâncata erau câteva drumuri pietruite, iar școlile aveau toalete în curte. „Astăzi avem toate patru școlile modernizate, cu autorizație ISU. Avem o grădiniță ultramodernă, avem peste 10 kilometri de drumuri modernizate. Și îi mulțumesc domnului Flutur pentru cei șase kilometri de drum județean care fac legătura dintre Fetești și Siminicea prin Grigorești, și cel care leagă Adâncata de Hănțești. Au fost drumuri modernizare de Consiliul Județean. Și sunt convins că domnul Flutur se va ține și de promisiunea cu privire la modernizarea drumului național”, a spus Viorel Cucu.

El a subliniat faptul că următoarea investiție importantă pentru comună va fi gazul metan, 90% din populație dorindu-și acest lucru. Viorel Cucu a precizat că în maximum două săptămâni va depune cererea de finanțare pentru rețeaua de gaz în comună. Nu în ultimul rând, el a precizat că se mândrește de faptul că face parte din echipa liberală de la Suceava, alături de Gheorghe Flutur și deputatul Ioan Balan. Pe de altă parte, el a ținut să evidențieze faptul că după ultima rectificare, este pentru prima dată când primăria nu mai are datorii. „Vreau să mulțumesc pentru ce a însemnat rectificarea bugetară și astăzi sunt la zi. Am mers șapte ani în guvernarea PSD numai pe datorii”, a precizat Viorel Cucu. El a spus că și cu acest ultim sprijin financiar, primăria va reuși să finalizeze, până cel târziu în luna noiembrie, modernizarea unui alt drum, de cinci kilometri, o investiție de un milion de euro, cu fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Adâncata, Viorel Cucu, și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au inaugurat trei investiții în valoare de peste 1,8 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primarul din Adâncata, Viorel Cucu, și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au inaugurat trei investiții în valoare de peste 1,8 milioane de euro3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei