Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2020 - Anul XXV, nr. 226 (7531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educație

Conferință online ”Promovarea sănătății mintale în școală”, cu cadre didactice, consilieri școlari și părinți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții Facultății de Științe ale Educației din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu conducerea Inspectoratului Școlar al Județului Suceava, vor organiza o conferință online cu tema ”Promovarea sănătății mintale în școală” în cursul zilei de miercuri, 30 septembrie, în intervalul orar 15.00–19.00. Conferința se adresează cadrelor didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, consilierilor școlari, părinților, precum și managerilor instituțiilor educaționale și specialiștilor implicați în elaborarea politicilor educaționale.

Conferința se desfășoară în cadrul proiectului european Promehs – Promoting Mental Health at School, un proiect Erasmus + KA3, care își propune să dezvolte politici educaționale prin care educația pentru sănătatea mintală să fie facilitată în școlile din țările Uniunii Europene. Proiectul Promehs este cofinanțat de Comisia Europeană (2019-2022) și se derulează sub coordonarea unei echipe de cercetători de la Universitatea Bicocca din Milano, fiind conceput pentru a dezvolta, implementa și evalua un curriculum de promovare a sănătății mintale pentru grădinițe, școli primare, gimnaziale și licee, oferind, în același timp, o instruire de înaltă calitate personalului didactic. Participanții la proiect sunt universități și autorități publice din șapte țări europene, precum România, Italia, Croația, Grecia, Letonia, Malta și Portugalia.

În cadrul conferinței din 30 septembrie participanții vor afla detalii despre proiectul Promehs, coordonat în România de conf. univ. dr. Aurora-Adina Colomeischi, decan al Facultății de Științe ale Educației din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, și vor avea oportunitatea să cunoască materialele elaborate în cadrul proiectului pentru elevi, părinți și profesori.

Între lucrările prezentate în cadrul conferinței amintim Dezvoltarea socio-emoțională, a stării de bine și rezilienței în școală și în familie (conf. univ. dr. Petruța Rusu și lector univ. dr. Diana-Sînziana Duca, Facultatea de Științe ale Educației, Universitatea „Ștefan cel Mare" din Suceava),Prevenția anxietății și depresiei la copii și adolelescenți (conf. univ. dr. Ioana Podina, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Bucuresti), Optimismul în școală (conf. univ. dr. Daniela Muntele Hendreș, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași) și Exemple de bune practici privind învățarea socială și emoțională (dr. Angela Andrei, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, Ministerul Educației și Cercetării).

Detalii despre acest proiect se pot afla de pe pagina proiectului: www.promehs.org

Înscrierea la conferință se poate face accesând link-ul:

https://forms.gle/Y2d1TRMUwSoq43b26

Profesorii prezenți la conferință vor primi adeverințe de participare.

Contact: adina.colomeischi@usm.ro  http://fsed.usv.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferință online ”Promovarea sănătății mintale în școală”, cu cadre didactice, consilieri școlari și părinți.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferință online ”Promovarea sănătății mintale în școală”, cu cadre didactice, consilieri școlari și părinți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei