Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2020 - Anul XXV, nr. 226 (7531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învățământ

Trei elevi și un profesor, confirmați joi cu Covid-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei elevi și un cadru didactic au fost confirmați, prin testare RT PCR, că sunt infectați cu noul coronavirus. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, joi, că este vorba despre o elevă de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, un elev de la Școala Gimnazială Nr. 1 Iaslovăț și o elevă de la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc. La Colegiul „Dimitrie Cantemir”, clasa fetei desfășoară cursurile online din data de 14 septembrie, astfel că elevii nu au fost în contact. În cazul elevului din Iaslovăț, ancheta epidemiologică a arătat că au fost respectate măsurile sanitare în școală, iar copilul a fost adus la cursuri de părinți, cu mașina personală. „A fost igienizată clasa, s-a trimis la DSP procesul verbal de execuție a dezinfecției, iar pentru familia elevului a fost emisă decizie de carantinare la domiciliu”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Eleva de la Colegiul „Dragoș Vodă” s-a simțit rău săptămâna trecută, a fost testată pentru Covid și a fost confirmată pozitiv în data de 22 septembrie. Gabriela Băncilă a precizat că liceul funcționează pe scenariul hibrid, cu o parte dintre elevi la școală și o parte cu cursuri online, astfel încât distanțarea fizică a fost respectată. După ce eleva respectivă a fost confirmată pozitiv, clasa ei a trecut pe scenariul roșu. Eleva este acasă, în izolare, iar mama ei, singurul contact direct, se află în carantină la domiciliu.

Cadrul didactic cu rezultat pozitiv la testarea Covid este de la Școala Gimnazială Milișăuți. Profesorul a fost la școală, dar potrivit DSP, au fost respectate măsurile de securitate sanitară și nu au fost contacți direcți.

În județul Suceava, 60 de cadre didactice, nouă angajați din rândul personalului nedidactic din școli și trei elevi au fost depistați cu SARS-CoV-2, de la începutul anului școlar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei elevi și un profesor, confirmați joi cu Covid-19.
 Vizualizări articol: 1312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei elevi și un profesor, confirmați joi cu Covid-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei