Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2020 - Anul XXV, nr. 226 (7531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

Gheorghe Flutur anunță că a început modernizarea E 85 dinspre Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că de joi au început lucrările de modernizare a drumului european E 85, exact din Vama Siret către acest oraș. Gheorghe Flutur a spus că lucrările de asfaltare au început chiar de la kilometrul zero al drumului european, de la granița dintre România și Ucraina, în punctul vamal Siret.

Flutur a subliniat faptul că aceste lucrări sunt extrem de importante, având în vedere că la Siret este unul dintre cele mai mari puncte de frontieră de uscat din România, pe unde trec peste 700.000 de autovehicule. „Mă bucur să fiu prezent aici cu reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri București pentru că se începe modernizarea E 85, de aici din frontieră de la Siret spre orașul Siret, traversează orașul Siret, până la porțiunea deja modernizată. Trebuie spus că în acest an s-a reușit modernizarea pe ruta aceasta Suceava – Siret, care este acum un drum excepțional. Vremea e bună și mulțumesc Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Drumuri că ne-au ascultat rugămințile noastre”, a precizat șeful administrației județene.

El a spus că a solicitat în diverse rânduri modernizarea acestui drum, care este extrem de important, fiind o carte de vizită pentru județul Suceava. Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că miercuri, 30 septembrie, va fi depusă cererea de finanțare pentru modernizarea punctului vamal Siret, o investiție de 10 milioane de euro. „Aici, cea mai importantă componentă a proiectului este un tunel de scanare rapidă a tirurilor pentru a scurta durata de așteptare în vamă. Ce mai este important de știut? După ce se va moderniza acest punct de trece a frontierei, se estimează o creștere a numărului de autovehicule care trec prin această vamă, în special pe ruta de la Cernăuți spre București, și apoi spre Turcia sau Grecia”, a explicat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a spus că având în vedere această creștere a traficului, nu cu mult timp în urmă, tot în vama Siret s-a semnat contractul pentru procedura de începere a proiectării Autostrăzii A7 Siret - Suceava - București. „De aici va porni A7. Un lucru extrem de important pentru noi, și mă bucur că în sfârșit a fost auzită vocea noastră, a sucevenilor, și demersurile pe care le-am făcut, pentru că aici e poarta de intrare în țară. Trebuie o anumită carte de vizită, o anumită ținută, și acest lucru se întâmplă astăzi. Sunt foarte bucuros că s-a dat drumul la modernizarea acestei porțiuni de drum. Și în orașul Siret se va moderniza E 85, ceea ce înseamnă un câștig uriaș pentru zonă”, a încheiat Gheorghe Flutur.

 

Adrian Popoiu: După modernizare, acest drum nu va mai crea disconfort populației din Siret

La rândul său, primarul din Siret, Adrian Popoiu, a spus că primăria și-a dorit de foarte mult timp modernizarea acestui drum european, respectiv porțiunea din vamă și cea de pe raza orașului. Adrian Popoiu a amintit că în acest sens a făcut numeroase solicitări la Direcția de Drumuri Naționale Iași și la Ministerul Transporturilor. „Iată că astăzi visul nostru se împlinește și reușim să avem aici un drum european care arată că România este un stat civilizat. Este o carte de vizită pentru România faptul că acest drum este în clipa de față reabilitat”, a declarat Popoiu. El a spus că în momentul de față în Siret există un disconfort din cauza stării în care se află acest drum european. „Odată modernizat, cei care vor fi aproape de acest drum se vor simți confortabil și acest drum nu le va mai crea prejudicii. Vreau să mulțumesc domnului președinte Gheorghe Flutur, Ministerului Transporturilor și CNAIR pentru începerea acestor lucrări”, a încheiat Adrian Popoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur anunță că a început modernizarea E 85 dinspre Vama Siret.
 Vizualizări articol: 1334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Flutur anunță că a început modernizarea E 85 dinspre Vama Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei