Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2020 - Anul XXV, nr. 226 (7531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anchetă poliție

Svastică și mesaje antisemite, împotriva unui candidat la Primăria Dornești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Dornești, care candidează pentru postul de primar în comună, s-a trezit, joi dimineață, cu o imagine deloc plăcută. Afișele sale electorale și gardul casei mătușii sale, vecină cu el, au fost mâzgălite cu svastica nazistă și mesaje vădit antisemite, cu trimitere la etnia lui Corneliu Nicolae Furman. Autorii au vrut să scoată în evidență faptul că acesta este ”jidan” și ”pocăit”.

”E un act mizerabil, sigur are legătură cu campania electorală, am auzit că cel puțin un contracandidat a mers pe la oameni din casă în casă și a spus <nu votați cu Furman, e jidan și nu e creștin>. Încearcă să ducă în eroare cu acest mesaj mai ales oamenii în vârstă. Nu mă deranjează neapărat apelativul, ci cum au pus ei problema”, ne-a declarat candidatul la primărie, din partea Uniunii pentru Bucovina.

Bărbatul a sunat la 112, iar la fața locului a ajuns, joi dimineață, un echipaj al Secției Rurale Marginea. După ce au văzut despre ce este vorba, polițiștii au chemat la fața locului și un criminalist, care a ridicat probe și a fotografiat în detaliu însemnele, evenimentul fiind tratat ca un incident electoral.

Bărbatul are camere video la casa sa, care însă nu sunt funcționale de ceva vreme. El este convins că autorii au știut asta. Bărbatul le-a indicat polițiștilor și pe cine bănuiește că ar fi în spatele acțiunii, fără probe deocamdată. S-a mai constatat că cele mai mari însemne sunt făcute pe gardul mătușii, vecină cu casa candidatului, pentru că acolo erau parcate mașini, iar autorul a putut acționa ascuns după acestea.

 

Prefectul a constituit o comisie mixtă și a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava

Ieri după-amiază, Prefectura Suceava a anunțat că s-a autosesizat în acest caz, constituind o comisie mixtă de verificare a unor posibile acte de discriminare, totodată fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru ancheta sub aspect penal. 

Comisia mixtă constituită, din care face parte și un reprezentant al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, s-a deplasat în cursul zilei de joi la sediul Primăriei comunei Dornești și va prezenta de îndată Prefectului judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, rezultatul verificării efectuate.

”Prefectul judeţului Suceava își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că în această perioadă, la nivelul județului, se manifestă astfel de acțiuni provocatoare cu caracter antisemit, care aduc atingere securității cetățenilor români, precum și valorilor și principiilor asumate de statul român. Pe această cale, prefectul judeţului Suceava solicită autorităților competente să acționeze cu fermitate în vederea soluționării acestor cazuri de încălcare a legislației în domeniu, prin identificarea și sancționarea celor care se fac vinovați de acțiuni și manifestări antisemite. Prefectul judeţului Suceava condamnă aceste acțiuni și manifestări antisemite care incită la ură și violență împotriva evreilor și rămâne un susținător ferm al valorilor europene”, se arată într-un comunicat al instituției.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Svastică și mesaje antisemite, împotriva unui candidat la Primăria Dornești.
 Vizualizări articol: 3007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Svastică și mesaje antisemite, împotriva unui candidat la Primăria Dornești3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei