Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2020 - Anul XXV, nr. 213 (7518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anunț important

Universitatea ”Ștefan cel Mare” va plăti contravaloarea testelor Covid pentru studenții care vor locui în cămin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava a decis să achite contravaloarea testelor Covid pentru studenții care vor locui în căminele instituției. Anunțul a fost făcut de profesor universitar doctor inginer Mihai Dimian, prorectorul USV Suceava, care a menționat că această decizie urmează să fie ratificată în prima ședință de Senat care va avea loc astăzi, 10 septembrie.

Tot în acest for se va discuta și despre scenariile începutului de an universitar, programat pe 5 octombrie, și care se dorește a se derula hibrid, adică unii studenți vor fi prezenți la cursuri, iar ceilalți vor învăța online.

”Capacitatea de cazare în căminele USV este de 1.200 de locuri, iar până acum avem aproximativ 2.000 de cereri, iar dacă se va merge pe scenariul împărțirii studenților în două serii vom putea onora toate solicitările. În ceea ce privește testarea studenților, noi nu îi putem obliga să o facă, dar le punem la dispoziție fondurile necesare”, a arătat prorectorul USV.

În ceea ce privește studenții care vin din Republica Moldova și care ar trebui să stea în izolare timp de 14 zile, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian a spus că nu s-a luat încă o decizie și că foarte multe aspecte vor depinde de ceea ce se va întâmpla în cele trei săptămâni de școală din învățământul preuniversitar.

”În căminele noastre sunt cazați circa 700 de studenți din Republica Moldova, iar până acum nu este foarte clar care sunt regulile care trebuie respectate. Am adresat întrebări atât la Direcția de Sănătate Publică, dar și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și așteptăm să vedem care vor fi concluziile. Am pregătit și 30 de spații de cazare pentru cazul în care vom începe cursurile și vor apărea situații de îmbolnăvire cu Covid”, a mai spus prorectorul USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea ”Ștefan cel Mare” va plăti contravaloarea testelor Covid pentru studenții care vor locui în cămin.
 Vizualizări articol: 1457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Universitatea ”Ștefan cel Mare” va plăti contravaloarea testelor Covid pentru studenții care vor locui în cămin5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei