Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2020 - Anul XXV, nr. 213 (7518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Doar o treime din măștile de protecție gratuite au fost distribuite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Măștile de protecție oferite gratuit persoanelor din categorii defavorizate nu prezintă interes pentru beneficiari. La aproximativ două săptămâni de la începerea distribuirii acestora – câte 50 de bucăți de persoană, abia o treime din cantitățile primite au fost date.

“Ne chinuim să distribuim măștile. Au venit cele 183.400 de măști pentru persoane defavorizate, dar s-au distribuit doar 57.400 de măști.

Fac apel la persoanele în vârstă și cei din categoriile defavorizate, care au și fost contactați, să se prezinte la sediul de Primărie din Burdujeni să ridice măștile, mai ales că în categoria beneficiarilor intră și copiii, care primesc câte 50 de măști și sunt binevenite acum, la începerea anului școlar”, a spus primarul Ion Lungu, care a precizat că mai sunt 126.000 de măști de distribuit.

La nivelul municipiului Suceava este înregistrat un număr total de 3668 de beneficiari ai măștilor de protecție, care primesc câte 50 bucăți de persoană.
Categoriile de familii și persoane defavorizate care au dreptul la măștile de protecție furnizate de Guvern sunt:

1. Pensionarii sistemului public de pensii cu drepturi de până la 704 lei inclusiv – 2430 de persoane;

2. Persoane încadrate în grad de handicap cu venituri exclusiv din prestații sociale prevăzute la art.42 și art.58 din Legea 448/2006 – 716 persoane;

3. Beneficiarii alocațiilor de susținere familială – 363 de persoane;

4. Beneficiarii de ajutoare sociale – 159 de persoane.

În categoria de pensionari care au dreptul la măști se încadrează și pensionarii care realizează venituri din pensia socială și cei care au pensie de urmaș (studenți sau elevi) până la nivelul cuantumului de 704 lei inclusiv.

La persoanele cu handicap sunt cuprinse doar care cele care beneficiază exclusiv doar de venituri din indemnizația de handicap, încadrate în toate cele 3 grade de handicap mediu, accentuat, grav și grav cu asistent personal, adulți și copii.

Persoanele pensionare sau cu handicap îndreptățite și care se regăsesc pe listele trimise de Casa de Pensii Suceava se vor prezenta cu CI/BI, iar în cazul în care se prezintă reprezentantul legal, acesta va prezenta și CI/BI. Toți aceștia vor semna pentru confirmarea primirii măștilor de protecție.

Pentru familiile beneficiare de ajutor social și alocația de susținere familială, se distribuie măști pentru toți membrii, inclusiv copiii cu vârsta mai mare de 5 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar o treime din măștile de protecție gratuite au fost distribuite.
 Vizualizări articol: 1071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar o treime din măștile de protecție gratuite au fost distribuite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei