Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2020 - Anul XXV, nr. 213 (7518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La alegerile locale

Sute de persoane care „locuiesc” în câteva garsoniere de la Gară au dat peste cap limitele impuse pentru secțiile de votare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cum încap 250 de persoane să locuiască în aceeași garsonieră? Pe hârtie!

Mai multe astfel de situații absurde, cu sute de persoane înregistrate că locuiesc la aceeași adresă, au fost descoperite în municipiul Suceava în preajma alegrilor locale, la care pandemia a impus limitări stricte, cu un număr maxim de 2000 de persoane pentru o secție de vot, astfel încât să se evite aglomerarea.

“O problemă legată de alegerile locale - sunt patru secții în Burdujeni, în zona Gării, care depășesc 2000 de persoane, limitarea impusă de lege pentru o secție de votare. Este vorba de secțiile 41, 42, 44 și 45.

De unde vin atât de multe persoane în plus? De la câteva garsoniere din zona Jean Bart -  una are 174 de persoane care locuiesc la aceeași adresă, alta 115, alta 130 de persoane...”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Recordul este deținut de o garsonieră din blocul 5A, de pe Jean Bart, cu nu mai puțin de 249 de persoane care locuiesc la aceeași adresă.

“Povestea care se practică în alte zone din țară a ajuns și pe la noi. Sunt persoane venite din Ucraina și Republica Moldova care aveau nevoie de domiciliu stabil pentru cetățenie. În urma anchetei făcute a rezultat că în acele garsoniere sunt înregistrate foarte multe persoane care de fapt nu locuiesc acolo și, cel mai probabil, nici nu participă la vot, dar suntem obligați să luăm măsuri să nu depășim 2000 de alegători pentru o secție de votare”, a adăugat edilul sucevean.

Drept urmare, persoanele înregistrate “în plus” la acele adrese au fost redistribuite la secția de votare de la Școala Nr. 6 din Burdujeni Sat, care avea 1095 de persoane, iar acum are 1879 de persoane.

În urma redistribuirii celor aproape 800 de persoane, la Secția 41, din 2031 de alegători vor fi 1935, la secția 42, din 2147 vor fi 1882, la secția 44 din 2023 vor fi 1849 și la secția 45 din 2070 vor fi 1821.

În total, populația Sucevei luată în calcul la alegerile locale de luna aceasta este de 124.000 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de persoane care „locuiesc” în câteva garsoniere de la Gară au dat peste cap limitele impuse pentru secțiile de votare.
 Vizualizări articol: 988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de persoane care „locuiesc” în câteva garsoniere de la Gară au dat peste cap limitele impuse pentru secțiile de votare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei