Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2020 - Anul XXV, nr. 188 (7493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenție

Delgaz Grid solicită sucevenilor să nu planteze copaci sub liniile electrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania de distribuţie de electricitate și gaze naturale a Grupului E.ON România, Delgaz Grid, solicită sucevenilor să nu planteze copaci sub liniile electrice sau în imediata apropiere a acestora.

Prezenţa vegetaţiei reprezintă una dintre cauzele avariilor (mai ales în condiţii meteo deosebite) și constituie un potenţial factor de risc în ceea ce priveşte producerea de accidente foarte grave şi/sau incendii, și, totodată, creează dificultăți la intervenția din teren a personalului Delgaz Grid.

O mare parte a avariilor înregistrate în ultimele luni în contextul furtunilor puternice din zona Moldovei a fost cauzată de căderea copacilor peste rețelele electrice aeriene, ceea ce a provocat ruperi de stâlpi, conductoare și distrugerea de echipamente.

Reglementările în vigoare precizează în mod expres interdicția de plantare și dezvoltarea a vegetației pe culoarele de protecție și siguranță ale capacităților energetice.

„Pentru realizarea acestor operațiuni este foarte importantă și necesară  colaborarea cu autoritățile locale, care, conform legii, au și responsabilități în această privință, dar contăm și pe sprijinul cetățenilor, pentru a permite accesul pentru executarea lucrărilor”, susțin reprezentanții Delgaz Grid.

Ei au explicat că în zonele în care culoarele rețelelor au fost curățate și interdicțiile de plantare au fost însușite „constatăm o scădere vizibilă a numărului de incidente, de aceea considerăm că este în interesul și beneficiul tuturor ca normele să fie respectate. Suntem preocupați de asigurarea continuității serviciului de distribuție și funcționarea rețelelor de electricitate în condiții de siguranță pentru oameni și bunurile lor, dar, în același timp, suntem atenți și la aspecte legate de o dezvoltare durabilă a afacerii și protecția mediului”.

 

Implicarea voluntarilor în proiectul de împădurire

În ultimii ani, în parteneriat cu diverse instituții (direcții silvice, unități de învățământ etc.), peste 300 de voluntari din companiile Grupului E.ON România au participat la acțiuni de împădurire în care au fost plantați peste 16.000 de copaci. Pentru perioada următoare, în condițiile în care contextul sanitar o va permite, voluntarii se vor implica în proiectul național de împădurire „O pădure cât o țară”.

Suplimentar, tot cu sprijinul voluntarilor E.ON, în unități de învățământ din întreaga țară se vor derula lecții de utilizare în siguranță a diverselor forme de energie, precum și despre schimbările climatice la care suntem martori.

 

Investiții

Reprezentanții Delgaz Grid spun că an de an alocă sume importante pentru creşterea siguranţei în alimentare şi asigurarea unui serviciu de distribuţie de calitate pentru clienţi. O categorie de instalații căreia i se acordă o atenție deosebită este cea a liniilor electrice aeriene de medie tensiune. Prin acestea este asigurată alimentarea cu energie a mai mult de jumătate dintre utilizatorii sistemului de distribuție deserviți de Delgaz Grid. În plus, rețelele aeriene sunt cele mai expuse spre a fi afectate de fenomenele meteo extreme, care, în contextul schimbărilor climatice, sunt din ce în ce mai dese și de intensitate din ce în ce mai mare.

„Pentru perioada 2020-2023 este planificată montarea a încă 470 de echipamente, în urma unui efort investițional de aproximativ 37 de milioane de lei”, au completat reprezentanții Delgaz Grid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delgaz Grid solicită sucevenilor să nu planteze copaci sub liniile electrice.
 Vizualizări articol: 1374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delgaz Grid solicită sucevenilor să nu planteze copaci sub liniile electrice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei